İzmir'in EXPO 2020 adaylığında aktif rol oynayacak Yürütme Kurulu'nun başkanlığına seçilen Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. 7 kişilik EXPO Yürütme Kurulu'nda yer alan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın da katıldığı görüşmede, ağırlık olarak İzmir'in adaylık mücadelesinde uygulanacak strateji üzerinde duruldu.
2015 deneyimiyle çıktıkları yolda, başarıya giden yolda sihirli formülün 'takım oyunu' olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Futbolun içinden gelen bir isim olarak Sayın Özgener'in takım oyunu konusunda çok deneyimli ve istekli olması, başarı için bizi fazlasıyla umutlandırıyor" diye konuştu.
EXPO Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise, 2020'ye giden yolda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deneyim ve katkılarının kendileri için yol gösterici olacağını söyledi. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da, İzmir'in diğer aday kentlere göre çok daha büyük avantajlara sahip olduğunu belirterek, "Yürütme Kurulu'nda bu avantajlarımızı en rantabl şekilde kullanabilmenin çalışmalarını yapacağız. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum" dedi.