Kaza, bugün saat 05.30 sıralarında, Çankaya Semti itfaiye kavşağında meydana geldi. Eşrefpaşa Caddesi'nden Şair Eşref Caddesi yönüne giden evli ve 5 çocuk babası 60 yaşındaki Ümit Korkmazyiğit'in yönetimindeki 35 T 7676 plakalı taksi ile Gazi Bulvarı'ndan Basmane yönüne giden pazarcı, evli ve 2 çocuk babası Kemal Yıldız'ın kullandığı 35 AN 1728 plakalı minibüs kavşakta çarpıştı. Hastaneye giden 3 müşterinin içinde bulunduğ taksinin sağ arka tarafından çarptığı minibüs yan yatıp sürüklenmeye başladı. Orta refüjde trafik lambası ile yön tabelasının direğini deviren minibüs 10 metre sonra durabildi.

Sürücüler ile taksideki 2 yolcunun şans eseri yaralanmadığı kazada, taksinin ön koltuğunda oturan 42 yaşındaki Murat Aydın yaralandı. Murat Aydın, gelen ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Her iki sürücü de birbirlerini kırmızı ışıkta geçmekle suçlarken, Basmane yönünde kapanan yol hurdaya dönen araçların kaldırılmasının ardından yarım saat sonra trafiğe açıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.