Ramazan Bayramı’nı tatil değil, mesai yaparak kutlayan şoförleri duraklarında ziyaret eden Başkan Pekdaş, hem bayramlarını kutladı, hem de dertlerini dinledi. CHP İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu’nun da eşlik ettiği bayramlaşma ziyaretlerine Güzelyalı’dan başlan Pekdaş, sırayla taksi duraklarını gezdi. Uğradığı her durağa eli boş gitmeyen Pekdaş, bayramını kutladığı taksicilere çikolata ikram et

ŞEHRİN NÖBETÇİLERİNE BAYRAM TEBRİĞİ

Belediye başkanı seçildikten sonraki ilk bayramını halkla iç içe kutlayan Başkan Pekdaş, “Sizlere hem bir merhaba demek, hem de bayramlarınızı kutlamak için geldim” dedi. Taksicilerin her bayram tatil yapamadan çalıştığını dile getiren Pekdaş, ‘şehrin nöbetçileri’ olarak adlandırdığı taksici esnafıyla bol bol sohbet etti. Kenti en iyi gözlemleyenlerin taksiciler olduğunu belirten Pekdaş, şoförlerden gördükleri her sorunu kendilerine iletmelerini istedi. Ziyaret sırasında taksicilerin sorunlarını da dinleyen Başkan Pekdaş, gelen otopark ve yol taleplerini dikkatlice not aldı. Pekdaş, yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi’yle koordineli çalışarak bu sorunları çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

ŞOFÖRLERDEN DAMLACIK DESTEĞİ

Bayramlaşma turları sırasında Pekdaş’a Damlacık semtiyle ilgili gösterdiği çabalardan ötürü destek de geldi. Konak-Yeşildere Tünelleri gerekçe gösterilerek doğup büyüdükleri evlerinden koparılmak istenen Damlacık halkına sahip çıkan ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce yapımı devam eden tünel inşaatının durdurulması için mücadele veren Başkan Pekdaş’a teşekkür eden taksiciler, tünelin İzmir trafiğine fayda değil zarar getireceğini söyledi. Damlacık konusundaki kararlılığını bir kez altını çizen Başkan Pekdaş ise, Baro Başkanı olduğu dönemde de konuyu gündeme getirdiğini ancak yetkisi olmadığı için o dönem bir şey yapamadığını ancak Belediye Başkanı seçildikten sonra yaptığı ilk işlerden birisinin Damlacık’a sahip çıkmak olduğunu vurguladı. Acele kamulaştırma kararıyla yok edilmek istenen tarihi semti ranta kurban vermeyeceklerini dile getiren Pekdaş; “Onlar yıksınlar biz yeniden kurarız. Orada turizm amaçlı kooperatif kuracağız. Belediye olarak biz de ortak olacağız. Orda yaşayan yurttaşlarımızla birlikte bu kooperatifi işletir, işimizi yaparız. Kamuda güvence olarak işin içinde olur. Sonuna kadar uğraşacağım. Damlacık İzmir’i İzmir yapan bir değer. Kalkıp oraya rezidans dikmelerine engel olacağım” diye konuştu.