Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal Pediatri Hemşireliği Kongresi DEÜ Sabancı Kültür Sarayı'nda Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın da panelist olarak katılımıyla başladı. Yurtiçi ve yurtdışından birçok akademisyenin çalışmalarını paylaştığı kongrede mesleki konuların yanında yerel ve merkezi yönetimlerin pediatrik bağlamda çalışmaları da tartışıldı.

Uluslararası katılımla gerçekleşen 3'üncü Ulusal Pediatri Hemşireliği Kongresi'nin ilk paneli'nde Merkezi ve Yerel Yönetimlerin Çocuğa Bakışı konusu masaya yatırıldı. Prof. Dr. Zeynep Conk'un oturum başkanlığında gerçekleşen panelde Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sevim Savaşer, İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zekeriya Ertaş ve AÇSAP (Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması) Şube Müdürü Dr. Serap Gönenç konuşmacı olarak bilgi ve birikimlerini aktardı.

Zihinlerde "Çocuk Dostu Başkan" olarak yer eden ve "Çocuk Dostu Kent" kavramını Konak'ın yönetiminde odak noktaya koyan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan gerçekleştirdiği sunumla belediyenin çalışma ve projelerini tanıttı. Yapılan her projede bilim insanlarının ve uzmanların görüş ve değerlendirmelerine başvurulduğunu hatırlatan Başkan Tartan, güvenlik içinde yaşayan, temel yaşam ve eğitim haklarına tartışmasızca sahip çıkan, özgüvenli bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. 100 bini aşkın çocuk nüfusuna sahip Konak'ta ilçe sınırları içerisindeki 85 okulda eğitim gören ve okul öncesi çağdaki çocuklara korunma, eğitim, sağlık ve spor desteği verdiklerini söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, "Göreve geldiğim günden beri çocuk dostu bir belediye oluşturma arayışı içinde oldum. Yerel yönetim anlayışının temeline 'önce insan' diyen bir felsefeyi koydum. Konak Belediyesi'nin çocuklara yönelik faaliyetleri de bu dönem yönetim anlayışımızın ve dünya görüşümüzün gereği olarak biçimlendi" dedi. BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin dört temel ilkesi yaşama ve gelişme, korunma, ayrımcılığa uğramama ve çocukların katılımı ilkelerine uygun olarak Çocuk Dostu Konak olmak için çalıştıklarını dile getiren Başkan Tartan Konak Belediyesi'nin çocuğa yönelik hizmetlerini şöyle aktardı; "Hayal et... Gerçekleşsin projesiyle 2 binden fazla çocuğumuzun hayalini gerçekleştirdik. Eğitime ayırdığımız 5 milyon TL'lik bütçe ile 100'den fazla okulumuzu yeniledik ve eksiklerini giderdik, Sevgi Evleri olarak anılan semt merkezlerimizde çocuklara ve kadınlara yönelik kurslarla kişisel gelişimlerine destek olduk, dershane gibi çalışan öğrenme evimizde çocuklarımızın eğitimine katkı sağladık, iki yılda 15 bin çocuğu deniz tatiline götürdük, Türkiye'nin ilk resmi oyuncak müzesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'ni kentimize kazandırdık, engelli çocuklarımıza da sahip çıkarak okullardaki engelli rampalarını yapımında seferber olduk. Son olarak da sadece Türkiye'de değil dünya'da bir ilk gerçekleştirerek Konak Çocuk Senatosu'nu oluşturduk ve çocuklarımızı yönetimimize dahil ettik."