Nazarköy Muhtarı Mehmet Yiğit ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Tartan’a ilgi yoğundu. Vatandaşlar, Tartan’ı büyükşehirde görmek istediklerini belirterek sevgi gösterisinde bulundu.

Nazarköy Muhtarı Mehmet Yiğit ile birlikte kazanlarda pişen aşureyi karan Başkan Tartan, aşure ayının bereketine inandığını belirterek, “İçinde bulunduğumuz Muharrem Ayı’nın en önemli ve bereketli günlerini yaşıyoruz. Aşure pişirip dağıtmanın kutsallığına ve bereketine inanırım. Bugün de Nazarköy halkıyla birlikte bu güzelliği paylaşmaktan çok mutluyum. Bereketiniz, mutluluğunuz daim olsun” dedi.  Tartan, daha sonra vatandaşlara aşure ikram etti.

SORUNLARI DİNLEDİ

Başkan Tartan, Nazarköy’ün geçim kaynaklarından olan nazar boncuğu stantlarını ve nazar boncuğu yapılan atölyeleri ziyaret etti ve Nazar Cafe’de vatandaşların sorunlarını dinledi. Nazarköy Muhtarı Mehmet Yiğit, köyde bulunan yedi nazar boncuğu atölyesinde çalışan işçilerin sağlık güvenceleri konusunda destek beklediklerini söyleyerek, Başkan Tartan’dan destek istedi. Başkan Tartan, cam boncukla adını Türkiye’ye ve dünyaya duyuran Nazarköy’ün gün geçtikçe bir marka haline geldiğini kaydederek sözlerine şöyle devam etti:
“Bütün ilçelerimizle ilgili pek çok proje hazırladık. Nazarköy’ün daha çok tanıtılması ve canlılık kazandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu şirin Ege köyünü her mevsim ziyarete açık bir konuma getireceğiz. Atölyede çalışanların da sağlıklarının güvence altına alınması için ne gerekiyorsa yapılacak.”
Başkan Tartan, birbirinden güzel nazar boncuklarından ve köy ürünü organik ürünlerden satın almayı ihmal etmedi.

1942 yılından beri cam boncuk üretilen  Nazarköy yaklaşık 10 yıldır popüler durumda. 30 ahşap satış standının bulunduğu köyde gözleme dükkanları ve kafeteryalar da bulunuyor. Köyde bir de kanyon olduğunu hatırlatan Nazarköy Muhtarı Mehmet Yiğit, “Doğa sporcuları için bulunmaz bir doğa güzelliğine sahibiz. Yerli ve yabancı turistler sadece yaz mevsiminde değil, yılın her ayı köyümüzü ziyaret edebilir” diyerek ziyaretçilere davette bulundu.