Annesi ve Alzheimer hastası, tek gözü olmayan 79 yaşındaki babaannesi ile yaşayan küçük Umut, Konak Belediyesi'nin eşya deposundan eşya verildiği haberlerini okuyunca Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a mektup yazdı. Mektubunda; "Eşyası olmayanlara eşya verdiğinizi okudum. Bizim de salonumuzdaki eşyalar çok eski. Eğer bize de koltuk takımı verirseniz bundan sonra arkadaşlarımı eve çağırabilirim" dedi.
Kısa sürede Umut'un isteğini yerine getiren Başkan Tartan, küçük Umut'un yüzünü güldürdü. Umut,  "En kısa zamanda Başkan amcamı ziyaret edip, yanaklarından ve ellerinden öpmek istiyorum. Bizi çok mutlu etti" dedi. 
6 yıl önce eşinin kendisini terk ettiğini, Alzheimer hastası olan kayınvalidesine baktığı için çalışamadığını ifade eden Umut'un annesi Sema Hanım da Başkan Tartan'a oğlunu mutlu ettiği için minnettar olduğunu söyledi.

Bağışçılara ihtiyaç var

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ihtiyaç sahibi kişilerle bağışta bulunmak isteyen kişilere aracılık yaptıklarını kaydederek, "Hali vakti yerinde olan insanlar ev eşyasını değiştirebiliyor. Çok eski olmayan eşyasını da bazen verecek bir yer bulamıyor. Telefonla bizi arayanlardan eşyasını alıp, depomuza götürüyoruz. Bize başvuran ihtiyaç sahiplerine uygun olanları veriyoruz. Ancak bağışçıya çok ihtiyacımız var. Özellikle televizyon, buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi gibi ihtiyaçları karşılamakta zorlanıyoruz. Hayırseverler bu konuda bizi arayabilirler" dedi.