Parlamentoda olduğu dönemde tarihi Mostar Köprüsü’nün tamamlanmasını sağlayan ve yeniden yapılanan Bosna Hersek’e destek veren Dr. Hakan Tartan, İzmir’in çeşitli ilçelerinden gelen Boşnak kökenli yurttaşların katıldığı gecede yaptığı konuşmada, “Güçlü olmalıyız ki, yeni Srebrenica’lar (Srebrenitsa) yaşanmasın. Güçlü olmalıyız ki; Ulu Önder Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ felsefesi Balkan dayanışmasının ışığında yaşama geçsin. Güçlü olmalıyız ki; Boşnak kültürünün özünü oluşturan sevgi, saygı ve dayanışma tüm Türkiye’nin yapı taşında yeni bir güç olsun” dedi.

İzmirli Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz da, Boşnak kökenli bir Belediye Başkanı olarak Dr. Hakan Tartan’ın siyasetçi kimliği ile toplumun gelişimine yaptığı katkılardan gurur duyduklarını belirterek, “Srebrenica’da bir süre önce Başkanımızın desteği ile Türkiye’nin sesi olduk. Dakikalarca İzmir alkışlandı. Duyarlılığı nedeniyle kendisine teşekkür ediyoruz. Hizmet adamı Dr. Hakan Tartan’ın bu kente, ülkemize yapacağı büyük hizmetler var. O’nu destekliyoruz” şeklinde konuştu.

İzmirli Boşnaklar’ın buluşma yemeğinde önümüzdeki yerel seçimlerde Balkan kökenli belediye başkanı ve meclis üye sayısının arttırılması konusunda da daha etkin çalışma yapılması kararı alındı.