Özgürlüğüne kavuşan Akın’ın avukatı Can Burak Saltabaş, "Müvekkilim hiç yere 41 gün cezaevinde kaldı. Mağduriyetiyle ilgili hukuki mücadele başlatacağız" dedi.

Olay 25 Ocak’ta, Bayraklı İlçesi 1637/8 Sokak'ta meydana geldi. Emekli Recep Baygut (65) ile aralarında husumet bulunan nakliye işiyle uğraşan İbrahim Akın (46) sokakta karşılaştı. İddiaya göre tartışmanın ardından uzaklaşan Recep Baygut, 5- 6 metre uzaklaştıktan sonra yere yığıldı. Baygut yaşamını yitirirken, tartıştığı İbrahim Akın polis tarafından gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Akın, nöbetçi mahkemece tutuklanıp cezaevine konuldu.

Görgü tanıklarının sadece tartıştıklarını, Akın’ın vurmadığını söylemeleri üzerine avukatı Can Burak Saltabaş, müvekkilinin serbest bırakılması için itirazda bulundu. İki ayrı itiraz reddedilirken, henüz davası açılmayan olayın dosyasına otopsi raporu ulaştı. Otopsi raporunda, ölümün kalp ve damar hastalığına bağlı gerçekleştiğinin belirlenmesiyle 41 gündür tutuklu bulunan İbrahim Akın, cezaevinden salıverildi.

'BİZ DE DAVA AÇACAĞIZ'


Özgürlüğüne kavuşan Akın’ın avukatı Can Burak Saltabaş müvekkilinin haksız gere 41 gün tutuklu kaldığını belirterek şunları söyledi:

"Ölü muayenesinde Baygut’un vücudunda darp ve yara izine rastlanmazken, sadece yüzünde düşmeye bağlı yüzeysel çizikler olduğu rapor edilmiş. Ancak buna rağmen müvekkilim tutuklandı ve 41 gün cezaevinde kaldı. Ölümün doğal yollardan meydana geldiğinin rapor edilmesiyle müvekkilim serbest bırakıldı. Ancak geçen bu süre zarfında hem maddi hem de manevi olarak yıprandı. Suçsuz yere hapiste kaldığı için biz de tazminat davası açıp hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz."