Yaşam Şenliği'yle, bölgeye açılmak istenen taş ocaklarına karşı, doğaya, havaya, suya sahip çıkılacağı belirtilerek Köy Meydanı'nda bir araya gelindi. Köy Meydanı'na kurulan stantlarda köylüler hem ürünlerini sattılar hem de yine meydana kurulan sahnede taş ocağının zararları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Oda başkanları 'Yapılacak olan taş ocağının zararları anlatmak ile bitmez. Yaşam alanlarımızı elimizden almak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz' dedi.

Başkan Uyar: Direneceğiz

'Bu kadar insan buraya bizler için geldi. Bize diyorlar ki havanıza, suyunuza sahip çıkın. Bizlerin buralara çok iyi sahip çıkmamız lazım' diyerek sözlerine başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 'Biz geldiğimiz günden beri yerel yönetimler adına sürdürülebilir yaşam diyoruz. Sürdürülebilir yaşam demek, havamızın, suyumuzun, toprağımızın aynı kalması demektir. Ama bütün bu yapılanlarla biz bu işi sürdüremeyiz. Bu yüzden direnmemiz lazım. Biz bu taş ocağını burada istemiyoruz dememiz lazım. Ayrıca biz mahalle değiliz. Biz köyüz. Gülbahçe mahallesi değil, Gülbahçe Köyü... Köylülüğümüzü de kaybetmek istemiyoruz. İçtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın aynısını torunumuzda içsin, solusun istiyoruz. Bu yüzden hep beraber direneceğiz' şeklinde konuştu.

CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır ve Özcan Purçu da, 'Urla'da duyarlı insanları, doğa sevgisi olan insanları görmek bizleri mutlu etti. Çevremizi, toprağımızı çok seviyoruz. Bu doğayı bizler torunlarımıza bırakacağız. Onların daha güzel, daha sağlıklı ortamda yaşayabilmeleri için bugün birlik olmalı, hep beraber direnmeliyiz' dediler.
Gülbahçe Muhtarı Alahettin Bulut, 'Para sevgisi, doğa sevgisinin önüne geçmiş olanlar dün Karaburun'da, İçmeler'de, Yağcılar'da ve Özbek'teydiler. Bugün ise gözlerini Gülbahçemiz'e dikmişler. Biliyoruz ki bugün Yarımadamıza göz dikenler, yarın daha da artarak karşımıza gelecekler. Dağlarında koyun, keçi otlattığımız, derelerinden su içtiğimiz, havasıyla sağlık bulduğumuz bu güzelim yarımadayı delik deşik edip çölleştirmek istiyorlar. Ama bizler direneceğiz ve buna izin vermeyeceğiz' dedi.