İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bu sabah gerçekleştirdiği ve İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Manisa, Denizli ile Mersin illerini kapsayan operasyonunun, polise gelen bir ihbar mektubu üzerine başlatıldı.

TASİŞ İzmir Şube Müdürlüğünde gümrük mallarının satış ihalelerinde yolsuzluk yapıldığına ilişkin ihbar mektubunun gelmesinin ardından takibin 1,5 yıl sürdüğü, 8 ilde belirlenen 100 ayrı adrese yaklaşık bin polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınan 60 zanlı arasında TASİŞ İzmir Şube Müdürü N.Ç, 4 şube çalışanı ve çok sayıda iş adamının da bulunduğu, birçok silah ele geçirildiği belirtildi.

İzmir'de hafriyat işi yapan iş adamı G.N. elebaşılığında "çıkar amaçlı suç örgütü oluşumuna" giden zanlıların, gümrük mallarının satışıyla ilgili ihale şartları, ihaleye katılanlar ve verilen teklif içerikleri konularında aralarında bilgi akışı sağladıkları, ihalelere anlaşmalı oldukları şirketlerin katılımını sağlayarak rekabet ortamı yaratmış gibi gösterdikleri, ihaleye dışarıdan katılmak isteyen firmaların da menfaat veya tehditle çekilmelerini sağladıkları iddia edildi.
Gözaltına alınan zanlıların sorgulanmasına henüz başlanmadığı ve operasyonun genişletilebileceği bildirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TASİŞ'teki ihalelerde yolsuzluk yapıldığı yönünde gelen bilgiler doğrultusunda sabah saatlerinde 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonda, ilk bilgilere göre 50'yi aşkın kişi gözaltına alınmıştı.