Buca Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası'nı çocuklar için özel olarak oluşturduğu 'Oyun Sokağı'nda başlattı. Elma şekerli, pamuk helvalı, patlamış mısırlı balonlu şenlik çocukları ve velilerini keyiflendirdi.

Buca'daki okul öncesi ve ilköğretim okullarının katılacağı şenlik 23 Nisan'a kadar sürecek.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, önümüzdeki dönemlerde Buca'nın değişik bölgelerinde bu projeyi yaygınlaştıracaklarını ifade ederken, "Ben göreve gelmeden önce Buca'yı Buca Halkı ile birlikte yöneteceğimi söylüyordum. Şimdi muhtarım benim adıma söz veriyor. Bugüne kadar kim böyle bir sözü başkan adına verebildi. Ben muhtarlarıma teşekkür ediyorum. Onlar ve sizler neyi istiyorsanız onu yapacağım" dedi.

Oyun Sokağı'nın gece görüntüsünün de muhteşem olduğunu belirten Tatı, yöredekilerin istemleri üzerine yaratılan sokağın devamının da ışıklandırılacağını kaydetti. 23 Nisan, 19 Mayıs, 9 Eylül, 29 Ekim gibi özel günlerin Buca'da coşkulu biçimde kutlanacağını da kaydeden Başkan Tatı şöyle konuştu:
"Buraya gelerek 23 Nisanları çocuklarımıza anlatmamız lazım. Neden? Çünkü bu çocuklar çok kısa bir dönem sonra meclis üyesi, muhtar, kaymakam, belediye başkanı, vali, başbakan, cumhurbaşkanı olacak. Buradan Mustafa Kemal'ler çıkacak. Biz bu çocuklara 23 Nisan'ın nasıl yaratıldığını anlatacağız. Bir ay sonra da 19 Mayıs'ı anlatacağız. 30 Ağustos'u anlatacağız. İzmirli olarak 9 Eylül'ü anlatacağız. 29 Ekim anlatacağız, o Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu anlatacağız. Bu Cumhuriyetin balo salonlarında, pikniklerde, eğlencelerde değil. Cephelerde kurulduğunu anlatacağız. Kadınları, erkekleri, çocukları, amcaları şehitler anlatacağız. Üzüleceğiz ama bir o kadar da sevineceğiz. Ne mutlu ki Mustafa Kemalimiz var diyeceğiz. Ne mutlu ki Cumhuriyetimiz var diyeceğiz. Ne mutlu ki 29 Ekim var, ne mutlu ki 23 Nisan var, ne mutlu ki 19 Mayıs'ta Bandırma'dan Samsun'a gidenlere diyeceğiz. Ne mutlu İsmet Paşa var diyeceğiz ve her şeye rağmen kim nerderse desin, biz, Mustafa Kemal diyeceğiz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kutlama mesajı gönderdiği 'Oyun Sokağı Şenlikleri'nin açılışına Buca Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık, DEÜ Öğretim Üyesi ve Buca Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Doç. Dr. Ali Günay Balım, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur, muhtarlar, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
 
Bucalı çocuklar kendileri için özel olarak oluşturulan 'Oyun Sokağı'nda hem eğlenip, hem de sanatlar çalışmalarını bu sokakta gerçekleştirecekler. Şenlik 23 Nisan günü resmi törenin ardından çocukların belediye önüne kadar yürümesi ve balonlar uçurmaları ile sonlanacak.