Buca Belediyesi tarafından iki yıldır düzenlenen ve ekonomik durumu dershaneye gitmeye uygun olmayan öğrencilerin kabul edildiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kurslarında üçüncü dönem başladı. 60 öğrencinin eğitim göreceği SBS kurslarına katılan çocuklara Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın da katıldığı törende ders kitapları dağıtıldı.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, SBS eğitimlerinde sadece matematik başarısının sağlanmasının hedeflenmediğini, öğrencilerin psikolojik olarak da sınavlara hazırlandığını ve buna yönelik bir eğitim programı uygulandığını vurguladı.

Eğitime destek veriyoruz


Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, öğrencilerin yeni dönem eğitiminin başarılı geçmesini temenni ederken, kurs öğretmenlerine de teşekkür ederek, "Eğitime her anlamda destek olmaya çalışıyoruz. İlçemizde neredeyse tüm okullara fiziki koşullarının düzeltilmesi konusunda destek verdik. 3 yıldan beri ekonomik durumu uygun olmayan öğrencilerimizin SBS kurslarına destek oluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda katılımcı öğrencilerimiz, var olan puanlarını 80-100 puan attıracak düzeye geldiler. Bizler burada çocuklarımızı yarınlara nasıl hazırlarız diye de uğraş veriyoruz. Bu çabalar ile birlikte matematik başarısının da geleceğine inancımız tam. Geçtiğimiz yıllardaki deneyimlerimiz bunu gösterdi" diye konuştu.