Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'ne geçtiğimiz günlerde Buca'daki toplam 47 muhtardan 41'inin "Yeniden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı aday görmek istiyoruz" şeklinde desteklerini içeren bir dosyayı veren muhtarlara, Başkan Ercan Tatı teşekkür etti. 5 yıla yakın süredir ilçeyi muhtarlarla omuz omuza yönettiğini belirten Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, tevazu göstermeyeceğini belirtirken, şunları söyledi: "Birçok hizmeti gerçekleştirdik. 300 çocuğa geçtiğimiz günlerde yüzme diplomalarını verdik. Madem bu işler;  havuzlar kolay yapılabiliyordu neden bugüne kadar yapılmadı. Dün akşam sanatçı Levent Kırca ile birlikteydim. Yazdığı iki çocuk oyununu Buca'da sergileyecek. Bize yine Dokuz Eylül Üniversitesi salonunu mu kullanacağımızı sordu. Ben kendisine 320 kişilik yeni bir tiyatro salonu yaptığımızı söyledim. Çok mutlu oldu. Gediz Kültür Merkezimiz Ocak ayında Bucalının hizmetinde olacak. Yeni parklar, yeşil alanlar geliyor. Şirinyer'de birçok sokak yenilendi. Rekreasyon alanlarımız, yenilenen okullarımız ve birçok hizmeti gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Kısacası elimizden geleni yapıyoruz. Yıllardır kasım aylarında 50 yıldır metrekareye aylık ortalama 95.5  kilogram yağmur düşmüş. Geçenlerde bir saatte 80 kilogram yağmur düştü. Makamımda iki fotoğraf yaptırdım. Birisi geçen sene çekilmişti. Şirinyer'de metrekareye 40 kilo yağmur yağdığı anı gösteren fotoğraf bu. Diğeri ise bu yılki fotoğraf. Bu yıl Tansaş önündeki yağmur suyu kısa sürede tahliye oldu. Demek ki İZSU ile yaptığımız proje doğru. Ancak bu da yetmez. Bu bölgeye ilave yatırımlar yapılacak."

Hata yapılır, yanlış yapmam

Ülkede son günlerde inanılmaz gelişmeler yaşandığını ve yerel seçimlere kısa süre kaldığını anımsatan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, seçimlerden sonra birçok baskıya maruz kaldıklarını anlattı. Tatı, teftiş adı altında birçok baskı gördüklerini kaydederken, "O dönemde de şimdi de söylüyorum. Bizler hata yapabiliriz. Ama asla yanlış yapmam.  Bizim için o dönemde karar vermeye çalışanlara da dikkat edin elinizde kantar var. Buna ayar verirken bir gün sizi de tartabileceğini unutmayın demiştim" diye konuştu. Suçluluklar kanıtlanmadan herkesin masum olduğunun bilinmesi gerektiğini de ifade eden Tatı, muhtarlara "Beraber yürümeye devam edeceğiz" mesajını da verdi.

Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur ise 98 gün sonra seçim olacağını söyledi. Yurdanur, "Bu güzel günü ve tabloyu bize hazırlayan belediye Başkanımız Ercan Tatı ve ekibine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte Belediye Başkanımız dahil hiçbir arkadaşımızı kaybetmeden yola devam etmek istiyoruz. El ele, gönül gönüle verip, bu tabloyu korumalıyız" dedi.