Buca Lions Kulübü Derneği'nin olağan toplantısına konuk olan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilçede sivil toplum örgütleri ile ilişkiler ve yapılan çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Buca Lions Kulübü Başkanı Ferihe Öner'in yanı sıra Lions Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Ziya Nazlı, Konsey Başkanı Necdet Akman ile Gündoğdu Çağdaş Toplum Gönüllüleri Derneği  Eğitim Projesi'ni yürüten yöneticiler Prof. Dr. Yılmaz Sekin ile Prof. Dr. Seval Sekin de katıldı.
4.5 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve Buca'da yeni bir eğitim projesine başladıklarını belirten Yılmaz Sekin Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'dan destek istedi.

Birlikte çalışalım

Lions Konsey Başkanı Necdet Akman ise  lions kulüplerinin siyaset dışı ve etnik ve dinsel kimlik ölçütlerine bakmaksızın hizmet verdiğini anlattı. Akman, "Kulüplerimizin bazı kırmızı çizgileri var. Bizler Türk bayrağı ve Atatürk'ün bulunmadığı hiçbir ortamda bulunmayız" dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise görev süresi içinde yüzlerce etkinliği sivil toplum örgütleri ile birlikte yaptığını anlattı. Çevreci Eczacı Kooperatifleri ile birlikte ülkeye örnek olan "Atık ilaçların doğaya zarar vermeden imhası" projesi yürüttüklerini kaydeden Tatı, Buca Kent Konseyi başta olmak üzere birçok kurum ile önemli sosyal projeler yapıldığını anlattı. Gündoğdu Çağdaş Toplum Gönüllüleri Derneği gibi birlikte proje yapmak isteyen kurumlara çağrıda bulunan Tatı, Buca Lions Kulübü'nün de ilçedeki çalışmalara katılmasından onur duyacağını ifade etti.

Başkan Tatı, Buca'da özellikle eğitim başta olmak üzere çocuklara yönelik projeleri yürüttüğünü anlatırken, yeni yapılan olimpik yüzme havuzunda yüzlerce çocuğa ücretsiz yüzme öğretildiğini söyledi. Yoksul bölgelerde yurttaşların ekonomisine katkıda bulunacak kurslar ve eğitim çalışmaları için çağrıda bulunan Tatı, bugüne kadar bu alanda yapılan çalışmalara da örnekler verdi.