Buca Yaylacık mahallesin de bulunan Selanik Türkleri Derneği ve Yaylacık halkıyla sabah buluşması yaşayan Başkan Ercan Tatı, Buca’da hayata geçirdikleri ilkleri ve sırada olan projelerini paylaştı. Başkan Yardımcıları ve ilgili müdürlükleriyle sabah buluşmasına katılan Tatı, Selanik Türkleri Derneği Başkanı Ali Kara ve dernek üyeleri ile bir araya geldi.

Bucanın mahallelerini gezerek esnaf ve vatandaşlarla buluşan Başkan Tatı, Yaylacık mahallesi ziyaretinde Selanik Türkleri Derneğinin misafiri oldu. Derneğin istek ve taleplerini dinleyen Tatı, mahalle halkının isteklerini yanın da bulunan ilgili Başkan Yardımcıları ve Müdürlerine tam yetki vererek yerine getirme sözü verdi. Bucayı ilklere kavuşturan Başkan Ercan Tatı, Bucanın mirası olan Yaylacık mahallesi kültürünü de turizme açacaklarını ve bu kültür mirasını yaşatacaklarını dile getirdi. Tatı, “Yaylacık Bucalıların gelişip, büyüdüğü ve herkeslerce de bilinen bir mahallemiz. Buranın halk gelenekleri yaşatarak gelecek nesillere bırakacağız. Buca’da ilklere imza atıyoruz. Yapacağım diyenler ve Buca’ya katkı koyamayanlara inat biz yaptık diyebiliyoruz. Öncesinden verilen sözleri biz yerine getiriyoruz. Buca’ya ilk kapalı Pazaryerleri, modern çağdaş toplumlara yakışır parkları, ilk yüzme havuzunu ve Bucalıların özlemle beklediği Şirinyer projesini de hayata geçiyoruz. Bucalıları sinema ve tiyatro salonları ile buluşturacağız. İlklerin yaşandığı Buca’yı hak ettiği yaşanabilir bir merkez haline getirmeye başladık” dedi.

Yaylacık mahallesinde esnaf ve halkla buluşan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı aralarında görmekten mutlu olduklarını söyleyen Selanik Türkleri Derneği Başkanı Ali Kara, kendi dernekleri üyesinden bir Meclis Üyesini de Buca’ya kazandırdıkları için Tatı’ya teşekkürlerini sundu. Kara, Başkan Tatı'nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve kendisini derneklerinde görmekten dolayı mutlu olduğunu da dile getirdi. Başkan Tatı, Selanik Türkleri Derneği Başkanı Ali Kara'ya Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yer aldığı Türk bayrağını armağan etti.
 
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, daha sonra Yaylacık mahallesini ve Kasaplar Meydanını gezerek yakın zaman da kasaplar meydanın da yeni yüzüne kavuşacağı müjdesini verdi.