Karşıyaka Belediyesi'nin üç yıl önce Mavişehir'de hizmete açtığı Tay Park'ın sakinleri Kamelya ve Çikolata'nın yavrusu dünyaya gözlerini açtı. Belediye Başkanı Cevat Durak, sevimli yavruya 'Karşıyaka' adı kondu.

Karşıyaka Belediyesi veteriner hekimleri kontrolünde dünyaya gelen 'Karşıyaka', önümüzdeki haftadan itibaren açık alanda gezmeye başlayacak. Fark yaratan yapısıyla kısa sürede İzmir'in çekim merkezlerinden biri haline gelen Tay Park'ta yaşanan sevince ortak olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, duygularını, "Buraya aldığımız pony cinsi dişi ve erkek 2 tayımıza, geçen yıl ki 'Can Dostum Şenliği'nde, çocukların oylarıyla isim vermiştik. 6 yaşındaki dişi ata Kamelya, 5 yaşındaki erkek olana da Çikolata adı verilmişti. Şimdi yeni bir heyecan yaşıyoruz. Bebek bir tayımız oldu. Adını Karşıyaka koyduk. Tay Park'ın en minik üyesine de bu isim yakışırdı" diye dile getirdi.

Çocuklarda hayvan sevgisini arttırmaya yönelik en önemli çalışmalarının başında Tay Park projesinin geldiğini vurgulayan Başkan Durak, "Park özellikle çocuklar tarafından kısa sürede benimsendi. Hafta sonları burası çocuklarla dolup taşıyor. Taylara binip, farklı hayvanları yakından görme fırsatı yakalıyorlar. Şimdi, 'Karşıyaka'nın doğumuyla bu ilginin artacağına inanıyorum. 'Karşıyaka', Doğal yaşam Parkı'ndaki fil yavrusu 'İzmir'den sonra kentin yeni simgesi olacaktır" dedi.