Halide Demir- İzmir'de açılacak yeni koleji hakkında Swiss Otel'de düzenlenen bilgilendirme toplantısına, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Genel Müdürü Sevinç Atabay, MN Özel Eğitim Öğretim A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Bingöl, MN Özel Eğitim Öğretim A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Eda Manav, TED İzmir Koleji Kurucu Temsilcisi Orhan Arık ve TED İzmir Koleji Kurucu Müdürü İrfan Urhan katıldı.

Urla Zeytinalanı'nda 15 bin 46 metrekare arsa üzerine kurulu 14 bin 573 metrekare kapalı alanda eğitim verecek olan TED İzmir Koleji'nin nitelikli eğitim kadrosu ve ileri teknolojinin tüm imkanlarını kullanacaklarını belirten TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, "Teknolojik olarak ileri düzeyde bir okulla, kendine güvenen çocukların yetiştiği bir okulla, özel okulculuğun soygunculuk olmadığı zihniyetiyle hareket edeceğiz. İzmir'de bu okulu gerçekleştirecek katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Fark yaratmak için buradayız. Emin olun ki TED İzmir Koleji'nde yetiştireceğimiz fark yaratan çocuklar ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller olarak süreç içinde mezun olacaklardır" dedi.

Maddi imkanı olmayanlara tam burs

Selçuk Pehlivanoğlu, ilk etapta kurumlarına 300-400 öğrenci alacaklarını, tüm okul bittiğinde de bin 150 öğrenci kapasitesine sahip olacaklarını, dar gelirli çocuklu ailelerin başarılı çocuklarına 'tam burs' verme politikalarını da sürdüreceklerini söyledi ve ekledi: "Ancak Anadolu'nun en ücra köşelerine kadar tüm evlatlarımızın bize ait olduğu bilinci içindeyiz. Bursumuz ikiye ayrılıyor. Birincisi okulların kendi bursları vardır. Bir de okullarımızda TED bursu vardır. Okulun kendi bursu ve TED bursu oranı yüzde 18,5 civarında. Kendi okullarımızda bu oranı maksimuma getirmeye çalışıyoruz. Bizim geçen yıl itibariyle ortalamamı yüzde 18,5. TED yaptığı sınavla maddi imkanı olmayan çocuklara burs veriyor. Modern Robin Hood'luk yapıp okullarımızda burs sistemini uyguluyoruz. Biz hazırladığımız projelerle imkanı olmayan çocuklarımızın hayallerine hizmet etmekle grevli bir kurumuz. TED özel bir şirket değil, işletmedir ama kar amaçlı değildir. Kar edip ihtiyacı olanlara aktarır. Arkamızda holding yok ama en çok 10 yıl içinde 81 ilde olacağız. TED'in tüm stratejileri bütünsellik içinde devam ediyor."

Pahalı da değil ucuz da

TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu, 10 yıl içinde 81 kentte TED Koleji'nin olmasını hedeflediklerini vurgulayarak, Urla'daki okul inşaatının kaba inşaatının bittiğini, 2,5 ay içerisinde tamamlanacağını, velilerin bilgilendirmek, ön kayıt ve kayıt aşamalarında yardımcı olmak için de Narlıdere'de bir irtibat ofisi açacaklarını belirtti.

İzmir'deki fiyat politikalarının 'pahalı değil ama ucuz da değil' sözleriyle açıklayan Pehlivanoğlu, "Biz okullarımız için de en nitelikli öğretmenleri seçmeye çalışıyoruz. İzmir'de düşünüldüğü gibi pahalı olmayacak ama çok ucuz da olmayacak. İzmir'de dönebilecek yapıda bir okul fiyat politikası götürmeyi planlıyoruz" dedi.

6. sınıftan itibaren dersler İngilizce


TED Genel Müdürü Sevinç Atabay da, bu yıl 86'ıncı yılını kutladıklarını, Aliağa'dan sonra İzmir'de açacakları ikinci kurumlarında İngilizce ağırlıklı nitelikli eğitim vereceklerini belirterek, "İzmir'deki kurumumuzda da en fazla 24 kişi olacak sınıflarımızda, nitelikli öğretmenlerimizle eğitim vereceğiz. Altıncı sınıftan itibaren derslerin bir bölümünü de İngilizce olarak vereceğiz" diye konuştu.

Toplantıda konuşan MN Özel Eğitim Öğretim AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Eda Manav da, İngilizcenin ardından ikinci dil olarak İspanyolcayı tercih edeceklerini dile getirerek, "İkinci dil İspanyolca olacak. Yabancı öğretmenlerimize vereceğimiz eğitimimizi sanat okulumuzla devam ettirmek istiyoruz. Özellikle hafta sonu verilecek olan etüdlerle bu alanlarda da eğitim alsın istiyoruz. Eğitimimizi bunun yanı sıra teknoloji ile de destekleyeceğiz" dedi.