Kosova uyruklu Ali Biyibil, İstanbul Kapalıçarşı’ya dört gün önce altın almak için geldi. Bu sırada, Biyibil’in cep telefonunu arayan bir kişi, kendisini Cumhuriyet savcısı olarak tanıttı. Bu kişi, Ali Biyibil’e, kimlik bilgilerini kullanan bazı kişilerin Batman ilinde şirket kurduklarını, şüphelilerin bu şirket üzerinden terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yaptıklarını ve yatırım yaparak yasa dışı yollardan para aktardıklarını söyledi. Telefondaki kişi ayrıca, şüphelilerin takip edildiğini, Biyibil'in kendilerine yardım etmesi gerektiğini, yardım etmemesi halinde ise aynı suçtan hakkında işlem yapılacağını anlattı.

Telefondaki kişinin anlattıklarından korkan Ali Biyibil, ilk önce kendisini savcı olarak arayan kişinin verdiği telefon numaralarına 6 bin 200 lira para gönderdi. Sahte savcılar, Biyibil’i bir kez daha telefonla arayıp, gönderdiği paranın yetmediğini, Mehmet K.’nın banka hesabına 12 bin euro daha yatırmasını istedi. Parayı gönderince dolandırıldığını anlayan Biyibil, polise gidip şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine araştırma yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcıların İzmir’de olduğunu tespit etti. İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne olayla ilgili bilgi verildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Ekipleri, Bornova Altındağ’da banka şubesinde önlem alıp, parayı çekmeye gelecek olan şüphelileri beklemeye başladı.

Bankaya parayı çekmeye gelen Memhet K ve Muhammed D., ekipler tarafından, parayı çektikten sonra suçüstü yakalandı. Şüphelilerin üzerinde Ali Biybil’in gönderdiği paranın tümü ele geçirildi. Polis, paraları Ali Biybil’e teslim etti. İşlemleri tamamlanan iki şüpheli adliyeye sevk edildi.