Elindeki falçatayla, Gümüş'ün vücudunun birçok yerini, hala hayattayken kesen M.Ç., tüm bunları Gümüş'ü kendisine tehdit olarak algıladığı ve zevk için yaptığını söylediği belirtildi. Gümüş'ün başının arka kısmına falçatayla zafer işaretine benzeyen şekil de çizen M.Ç.'nin normal yaşantısına devam ettiği ve olay yerine birçok defa gittiği, yine buranın yakınında gözaltına alındığı öğrenildi.

Bornova İlçesi'nde bir alışveriş merkezi yakınlarındaki arazide geçen 11 Şubat'ta akşam saatlerinde bir kişinin hareketsiz yattığını görenler, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, boş su kanalındaki kişinin öldüğünü belirledi. Polis, ölen kişinin yaklaşık 10 yıldır Bornova Belediyesi'nde taşeron temizlik işçisi olarak çalışan Kenan Gümüş olduğunu belirledi. Evli ve 2 çocuk babası Gümüş'ün dövüldüğü ve vücudunun birçok yerinin falçatayla kesildiği tespit edildi. İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan otopsinin ardından Gümüş toprağa verildi.

OLAY YERİ YAKININDA YAKALANDI

Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, cinayeti aydınlatmak için çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri ve Gümüş'ün ilişkide olduğu kişileri mercek altına aldı. Cinayetin işlendiği bölgede, sokakta yaşayan M.Ç.'nin izine ulaşan polis, olay yeri yakınlarında şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Cinayeti itiraf eden M.Ç.'nin verdiği ifadesinde yaşanan vahşet de ortaya çıktı.

ZEVK İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Polis tarafından sorgulanan ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen M.Ç.'nin ifadesinde, Gümüş'ü, kendisine tehdit olarak algıladığını, onu öldürmemesi durumunda kendisini öldüreceğini düşündüğünü söylediği öğrenildi. Ayrıca M.Ç.'nin, yaşıyorken Gümüş'ün kalçası, kolları ve başının bazı bölümlerini falçatayla kestiğini, bunu da zevk için yaptığını anlattığı belirtildi.

Kanalda bulunan az miktardaki su nedeniyle üzeri ıslanan M.Ç.'nin, olaydan sonra ateş yakıp kıyafetlerini kuruttuğunu, ardından da buradan ayrıldığını söylediği bildirildi. M.Ç.'nin cinayetten sonra da birçok kez olay yerine gittiği de öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.Ç. tutuklandı.