İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 20 ilçe belediyesinin “Daha temiz bir İzmir için el ele” sloganıyla başlattığı temizlik kampanyasında Çiğli’deki tüm cadde, sokak, park ve bahçelerin temizliğine başlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 20 ilçe belediye başkanıyla aldığı karar doğrultusunda kent genelinde başlatılan temizlik çalışmalarında bu kez durak Çiğli oldu.

İşçileri Başkan Metin Solak karşıladı


Sabah erken saatte belediye şantiyesine giden Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, kendi ekipman ve araçlarıyla Çiğli’ye gelen diğer belediyelerin ekiplerini karşıladı. İşçilerle sabah çayı içen Başkan Metin Solak, daha temiz bir İzmir için çalışmaya katılan tüm temizlik personeline teşekkür etti. Başkan Metin Solak, kısa zamanda ilçeye önemli katkı sağlayacak bu çalışmanın belediyeler arası işbirliğini de artırdığını söyledi.

Tüm cadde ve sokaklar temizleniyor

Çiğli Belediyesi ve diğer belediyelerden sağlanan araçlarla ilçede üç gün çalışacak işçiler tüm cadde ve sokakların süpürmeye başladı. Parklar temizlenirken, park ve yol kenarlarındaki ağaçların budaması da yapıldı. Yol kenarı ve kavşaklardaki yabani otlar ile parklardaki çimler biçildi. Daha önceden tespit edilmiş noktalarda bulunan molozlar, ekipler tarafından temizlendi. Muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda belirlenen yerlerde ilaçlama yapıldı. Çalışmalar çöp kamyonları, moloz araçları, budama araçları, süpürme araçları, su tankeri, iş makineleri gibi araçların desteği ile yürütülürken, üç günlük temizlik kampanyasında 150 işçi görev aldı.