Ölçü ve ayar kontrollerini hızlandıran belediye ekipleri, yüzlerce tartı ve terazinin uygunluk belgesini, emniyet mühürlerini kontrol etti, uygun olmayanlar kullanımdan men edildi.

ÖLÇÜ VE AYAR KONTROLÜ


Karşıyaka Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekiplerinin geçen Mart ayından bu yana gerçekleştirdiği denetimlerde, bin 382 terazi kontrolden geçirildi. Terazilerin alım- satım işlemlerinde kullanmaya uygunluğu ve doğruluğu, mühürlerin sağlamlığı gibi çeşitli ölçü ve ayar denetimleri gerçekleştirildi.

DENETİMLER SÜRECEK


Çalışmalar sonucunda alım- satıma uygun olmadığı tespit edilen 122 terazi, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu gereği kullanımdan men edildi. Denetim çalışmaları sırasında, düzenli olarak terazi muayene işlemlerini yaptırmaları konusunda esnafa uyarılarda da bulunuldu. Esnaf dükkanları ve pazar yerlerinde yapılan denetim çalışmalarının düzenli olarak devam edeceği belirtildi.

AMAÇ GÜVENLİ ALIŞVERİŞ


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Zaman içinde kalibrasyonu bozulmuş hatalı terazilerin alışveriş işlemlerinde kullanılmaması için denetimler yapıyoruz. Bu sayede, Karşıyakalı vatandaşlarımız için gerçek anlamda güvenli ve huzurlu alışveriş ortamları oluşturmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın alışverişlerinde haksızlığa uğramaması için denetimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.