Olay İzmir Karabağlar'da geçtiğimiz cumartesi günü saat 19.00 civarında meydana geldi. Daha önce evlenen ve boşanan ve bu evlilikten 1 çocuğu olan 30 yaşındaki Mehtap Özkanlı, iddiaya göre 6 yıl önce M.B. ile birlikte yaşamaya başladı.

Bu birlikten de 2012 yılında bir kız çocuğu dünyaya getiren kadın, 2014 yılında birlikte yaşadığı M.B.'nin evli olduğunu ve 6 çocuğu daha olduğunu öğrendi. Kadın bunun üzerine ayrılık kararı aldı. İlk çocuğu eski eşinde kalan kadın, kızıyla birlikte M.B. ile yaşadığı evi terk etti ve Karabağlar'daki eve yerleşti. Daha sonra M.B.'den tehditler alan kadın mahkemeye başvurdu ve koruma kararı aldırdı. Ancak herzamanki gibi bu çabalar yine boşa çıktı.

Elinde bıçakla kapıya dayanan M.B., yan komşusunun evine sığındı. Ancak kadını burada yakalayan cani adam, küçük kızının yanında genç kadını defalarca bıçakladı. Olaya tanık olan küçük kız ise şoka girdi. Kızına da kucağına alıp kaçmaya çalışan M.B.'yi gürültüyü duyan komşular durdurmaya çalıştı. Kızını bırakan M.B, koşarak olay yerinden kaçtı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı kadını hastaneye kaldırdı ancak kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şoka giren küçük kız ise devlet koruması altına alındı.

Polis kaçmaya çalışan M.B.'yi ise yakaladı. M.B. namus için kadını öldürdüğünü söyledi. Adamın başka suçlardan da kaydının olduğu öğrenildi.