Mehmet Akif Çakmak- İzmir Müzisyenler Derneği ve 1 Milyon İzmirli Termik Santrale Karşı Platformu Gündoğdu Meydanı'nda bir konser vererek Aliağa'da yapılması planlanan termik santrallere karşı çıktı. 6 Mayıs'ta Aliağa'da büyük bir etkinlik gerçekleştirecek olan 1 Milyon İzmirli Termik Santrale Karşı Platformu, konser ile birlikte imza kampanyası da düzenledi.

Suskun bir toplumuz

İzmir'de hava kirliliğini tetikleyen unsurların başında Aliağa bölgesinde yer alan sanayi tesislerinin geldiğini belirten 1 Milyon İzmirli Termik Santrale Karşı Platformu sözcüsü Rezzan Karabulut, "Yapılması planlanan 7 termik santralden 2'si ÇED raporunu aldı. Termik santraller İzmir'in başına bela. 6 Mayıs'ta Aliağa'da toplanarak termik santral ateşini söndürüp hıdırellez ateşini birlikte yakacağız" şeklinde konuştu. İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Oktay Çaparoğlu ise müziğin dili ile termik santrallere karşı olduklarını göstermeye çalıştıklarını ifade ederek, "Yeni kurulmuş bir dernek olmamıza rağmen çalıştığımız mekanlarda çevreye duyarlılığımızı gösteren broşürler dağıtıyoruz. Suskun bir toplum var, biz müzikle bu suskun toplulukları çevreye karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

İzmir Müzisyenler Derneği ve 1 Milyon İzmirli Termik Santrale Karşı Platformu'nun düzenlediği organizasyona Greenpeace ve Foça Çevre ve Kültür Platformu da destek verirken, Büyükşehir Belediyesi'nin alanda başka bir program olduğunu bildirmesi üzerine söz konusu etkinlik beklenenden kısa tutuldu.