Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde binlerce öğrenciye burs veren TEV bu sayede 44 yıllık tarihinde ilk yurdunu Balçova'da hizmete açmış olacak. 

Balçova ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri tarafından Balçova Korutürk Mahallesi'nde yapılan, ancak yasal engeller nedeniyle Balçova Belediyesi tarafından işletilemeyen kız öğrenci yurdunun intifa hakları meclis salonunda atılan imzalar ile Türk Eğitim Vakfı'na devredildi. İzmir eski Valisi Hüseyin Öğütcen, TEV Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Bozkurt, TEV Mütevelli Heyeti Üyesi Gün Birsel, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, belediye meclis üyeleri ve bürokratların hazır bulunduğu imza töreninde ilk yurdun aşama aşama yapımı slayt gösterisi olarak sunuldu. Sunumun ardından ilk konuşmayı yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya eğitimde eşitlik adına böyle bir yurdun yapımına karar verdiklerini ifade ederek "Anadolu'dan kentimize okumak için gelen öğrencilerimizin önünde en büyük engel barınacak bir yer bulmak. Biz özellikle dar gelirli kızlarımızın yararlanması için bu yurdumuzu yaptırdık. İşletmede yasal problemler olduğu için bizimle aynı eğitim görüşüne sahip olan TEV'e devrettik" diye konuştu.

Türk Eğitim Vakfı'nın 185 bin gence eğitim imkanı sağladığını ifade eden TEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Turgut Bozkurt "Başta başkanımız olmak üzere tüm meclis üyelerimize ve bürokratlarımıza eğitime verdikleri bu katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz. Biz Türkiye'deki ilk öğrenci yurdumuzu Balçova'da açmış olacağız. Bugünden itibaren de işe koyulacağız. Binanın güvenlik personelini bulduk, Sigortasını yarın yaptıracağız. Ayrıca bir hususu önemle vurgulamak istiyorum. Ailelerimiz çocuklarını okumak için başka illere gönderdiği zaman kendileri de gitmek zorunda kalıyor. Şimdi çocuklarını güvenilir bir kuruma teslim etmenin rahatlığını ve huzurunu yaşayacaklar. Bizim tek bir sloganımız var; 'Her şey eğitim için ve Türkiye için" diye konuştu. TEV Mütevelli Heyeti Üyesi Gün Birsel ise meclis üyelerine Türk Gençliği'ne yaptıkları bu katkıdan dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından imzalanan protokol ile öğrencilerin seçimi TEV tarafından yapılacak ve yurtta kalacak öğrenciler hiçbir bedel ödemeyecek. Kız öğrenci Yurdu'nun işletmesinden kaynaklanan tüm sorumluluk TEV'e ait olacak.