Sedyeyle bilinci kapalı getirildiği İzmir'deki hastaneye bu kez yürüyerek gelen Murat Akın, "Çok iyiyim, artık yasak yok, her şeyi yiyebiliyorum" derken, baba Bayram Akın, "Genç yaşında canına kıyan Tevfik Yılmaz, karaciğeriyle oğlum can verdi, o artık oğlumda yaşıyor" dedi.

Geçen 15 Mayıs’ta beyin ölümü gerçekleşen Tevfik Yılmaz’ın acılı ailesi tarafından yapılan bağışın ardından Türkiye’deki dördüncü yüz nakli Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilirken, kalbi Ankara’da, karaciğer ve böbrekleri İzmir’deki hastalara hayat verdi. Yılmaz’ın karaciğeri ve bir böbreği İzmir Kent Hastanesi’nde iki hastaya yeni bir hayatın kapılarını açtı.

Kent Hastanesi’nde Opr.Dr. Işık Özgü, Opr.Dr. Uğur Saraçoğlu ve Nefroloji Uzmanı Dr. Serkan Yıldız’dan oluşan ekip, 54 yaşındaki Ahmet Zeki İzmir’e bağış böbreği nakletti. Yılmaz’ın karaciğeri ise Doç.Dr. Murat Zeytunlu, Prof.Dr. Mehmet Alper, Opr. Dr. Cahit Ylmaz ve Opr.Dr. Zafer Önen’den oluşan ekip tarafından yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren küçük Murat Akın’a nakledildi.

Nakilden 10 gün sonra taburcu edilen ve kontrol için İzmir Kent Hastanesi’ne gelen Murat, sağlığına kavuşmanın, canının istediğini yiyip içebilmenin keyfini yaşarken, mutlu olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın Çobanlar İlçesi’ne bağlı Kale Köyü’nde oturduklarını belirten 3 çocuk babası Bayram Akın yaşadıklarıyla ilgili şunları söyledi:

"Afyonkarahisar’daki hastaneler oğluma çare bulamadığı için yıllardır İzmir’e Dr. Behçet Uz Hastanesi’ne geliyorduk. 2.5 yaşından bu yana böbrek hastasıydı. Yine geçtiğimiz 11 Nisan’da kontrole getirmiştik. Kontrolden 15-20 gün sonra kötüleşti, tekrar aynı hastaneye getirdik. 5 gün yattı, düzelmediği gibi bilinci bulandı, kafasını tutamaz hale geldi. Acil karaciğer nakli olması gerektiği söylendi. Ambulansla Kent Hastanesi’ne sevk edildik. Murat yoğun bakıma yatırıldı, annesi bağış karaciğer için uygun çıkmadı. Ben verici olacaktım, tetkik sonuçlarını beklerken bağış organ müjdesi geldi. Oğlumu Tevfik Yılmaz’ın bağışlanan karaciğeri kurtardı. Hastaneye sedyeye getirdiğimiz oğlum şimdi kontrole ayakta, yürüyerek geldi. Oğlumun hayatını Tevfik Yılmaz’ın acılı ailesine borçluyum. Onlara minnettarım. Genç yaşında canına kıyan Tevfik Yılmaz, karaciğeriyle oğluma can verdi, o artık oğlumda yaşıyor."

Öte yandan anne Fatma Akın, Murat’ın yıllardan beri diyet uyguladığını, onun yiyemediği yiyeceklerin kendi boğazlarından da geçmediğini belirterek, "Artık oğlum her şeyi yiyor. Ayakta, kardeşleriyle evde oynuyor. Çok mutluyuz" dedi.