Süleyman Demirel Mahallesi’nde TOKİ tarafından yaptırılan 3 blok ve 6 katlı devlet hastanesinin yapımı ihalesini Ankara merkezli Kart İnşaat Şirketi aldı. Şirket, işi taşeron Semtaş Şirketi’ne verdi. 10 ay önce yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanan inşaatta taşeron firma Semtaş’a bağlı olarak çalışan 30 işçi iki aydan bu yana ücretleri  alamadıklarını belirterek, şantiyede eylem yaptı. İşçilerden 30 yaşındaki Cevdet Yaşayan, 28 yaşındaki Sami Erol ve 25 yaşındaki Ünal Gündüz, 20 metre yüksekliğindeki vinç kulenin tepesine çıkarak tepkilerini dile getirdi. İşverenden toplam 200 bin lira alacakları olduğunu belirten işçiler, paralarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin tüm çabalarına rağmen üç işçi vinçten inmeyi kabul etmedi. Ödemiş İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Ordu mefafonla vinç tepesindeki işçilere seslenerek, "İyi niyetinizi göstermek için inin" dedi. Ordu’nun da çabaları sonuçsuz kaldı. Vincin altına branda açmak isteyen itfaiye ekipleri ise işçilerin tepkisi üzerine vazgeçmek zorunda kaldı. Vinçteki işçilerden Erkan Erol, şöyle konuştu:

"Paramızı alamadığımız için geçen ay grev yaptık. Geçen gün de alacağımız olmadığına dair yerel gazetelere ilan verilmiş. Aslı yoktur. Paramızı almadan şantiyeden çıkmayacağız."

Kart İnşaat Yetkilisi Edip Kart taşeron firma Semtaş ile iş programındaki gecikme nedeniyle sözleşmelerin feshettiklerini belirtirken şöyle devam etti:

"Taşeron firmanın bizde teminat ve son hak edişleri olarak 200 bin lira civarında bir alacakları var. Ancak, bunu ödememiemiz gibi bir durum söz konusu değil. Şirket bize hangi işçinin ne kadar alacağı olduğunu bildirirse, ödemeye yapmaya hazırız. Taşeron firma, sözleşmesi feshedildiği için böyle davranıyor. Avukatlarımız, kendileriyle ilgili yasal prosedür neyse yapacak."

Semtaş İnşaat Şirketi’nin sahibi Ali Semerci ise, kart İnşaat’tan alacaklarının 1 milyon lira civarında olduğunu öne sürüp, "Paramızı alamadığımız için işiçilerimize ödeme yapamadık" dedi.