İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki spor kulüplerinin başkanlarını ağırladı. Tarihi Asansör Restoran’da gerçekleşen buluşmaya, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Mehmet Diniz, Bucaspor Kulübü Başkanı Hüsnü Kaya, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Altınbaş, Altay Spor Kulübü Başkanı Niyazi Konuşmaz, Altınordu Spor Kulübü Başkan Vekili İbrahim Görücüoğlu, İzmirspor Kulübü Başkanı Cemal Dönmez, Bergama Belediye Spor Kulübü Başkanı Hakkı Özlü, Menemen Belediye Spor Kulübü Başkan Vekili Mehmet Arslan, Balçova Belediye Spor Kulübü Başkanı Zekeriya Dolar, Yeni Bornova Spor Kulübü Başkanı Murat Keser, Yeşilova Spor Kulübü Başkanı Metin Küçükoğullarından ve Torbalı Spor Kulübü Asbaşkanı Necip Ateşoğlu katıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis’te aldığı kararla, liglerde yer alan kentteki spor kulüpleri derneklerinin amatör futbol branşlarına 4.5 milyon liralık destekte bulunmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren kulüp başkanları teşekkürlerini aktarırken, Başkan Kocaoğlu da başkanlarla, tesis alt yapısı için yeni Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a ilettiği talebi paylaştı.

Kulüpler için yapılacak en iyi ve kalıcı desteğin tesis inşa etmek olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çalışmalarını bu doğrultuda sürdürme gayreti içinde olduklarını belirtti.

 
15 binlik stat yetmez

Uzun süredir kent gündemindeki yerini koruyan stat konusuna değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, Gençlik ve Spor Kulübü’nün TOKİ aracılığıyla ortaya attığı Karşıyaka ve Göztepe statlarının bulunduğu alanlara 15’er bin kişilik iki stat yapılması şeklindeki bir çözümün yeterli olmadığını söyledi. Bu tercihin, planlama ve trafik yoğunluğu açısından da ciddi sakıncalar içerdiğine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, kendilerine yer gösterilmesi durumunda; sosyal tesisleri, antrenman sahaları, spor salonu, tenis kortları, açık hava voleybol ve basketbol sahaları, yüzme havuzu, donatı alanları ve 25 bin seyirci kapasiteli stadıyla iki ayrı kompleksin yapımını üstlenmeye hazır olduklarını ifade etti.

Başkan Kocaoğlu, Gürsel Aksel Stadı’nın yerine, kentin güneyinde bir başka alanın tercih edilmesi gerektiğini belirterek, “Örneğin Uzundere Toplu Konutları’nın çevresindeki Hazine arazileri üzerinde bir planlama çalışması yapılabilir. Böylelikle hem kentlilerimizin nefes alacağı alanları daraltmamış hem de kent merkezindeki trafik yükünü “taşıyabileceğinden daha fazla” artırmamış oluruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gürsel Aksel Stadı’nın yerine ilişkin benzer endişeleri, Karşıyaka Stadı için de taşıdıklarını belirterek, “Mülkiyeti bakanlıkta kalmak şartıyla, Örnekköy'deki 75 dönümlük alana, en az 25 bin kişilik bir stat yapmak istiyoruz. Tek talebimiz, tamamen İzmir Büyükşehir Belediyesi kaynaklarıyla yapacağımız bu tesis için arazinin bize devredilmesidir. Güzelyalı ve Karşıyaka’nın merkezini yeni statlarla daha fazla sıkıştırmak yerine Örnekköy ve Uzundere projelerini harekete geçirelim” diye konuştu.