Bayraklı Belediyesi'nin kadrolu işçileri, Havuz Düğün Salonu’nda düzenledikleri yemekte bir araya geldi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve CHP İlçe Başkanı Levent Ölçer de işçilerin konuğu olarak yemeğe katıldı. Bu coşkulu buluşmada ilk olarak Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Cemal Küpeli söz aldı. Bir hafta sonra 1 Mayıs İşçi Bayramı olduğuna dikkat çeken Küpeli, “Beyaz yakalı, mavi yakalı demeden tüm çalışanlarımızı 1 Mayıs sabahı Belediye-İş Sendikası binası önünde bekliyorum. Eğer biz bu 1 Mayıs’ta Gündoğdu Meydanı’nı doldurmazsak, bu siyasi iktidar İzmir’i ele geçirmenin operasyonlarını her geçen gün katmerleştirdiği gibi, elimizde kalan bir tek kıdem tazminatını da alacak” dedi.

Türkiye’de Bayraklı Belediyesi’nin sözleşmesinin konuşulduğunu dile getiren Küpeli, “Bunu da övünç kaynağı olarak her yerde anlatıyorum. Siyasi iktidarın baskısı altında, kaynakları kesilen, iller bankası payı azaltılan bir Belediye Başkanı düşünün ki ayrım yapmadan, koşul öne sürmeden sözleşmeyi kabul etti. Sizler adına Başkan Karabağ’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"YARI YOLDA BIRAKMAM"


Hiçbir işçi ücretinin kurumlarını batırmayacağını kaydeden Başkan Karabağ ise, "Sağ olsun, sendika başkanımız imzalanan toplu sözleşmenin Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Ben de Bayraklı Belediyesi’ndeki kadrolu işçileri Türkiye’ye örnek gösteriyorum. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Siz beni 20 Nisan’da yarı yolda bırakmadınız. Çalışmalarınızla örnek oldunuz. Ben de sizi asla yarı yolda bırakmayacağım” dedi.
İşçiler, konuşmasının ardından kendisine teşekkür ederek Başkan Karabağ’a çiçek hediye etti. Başkan Karabağ, daha sonra işçilerle birlikte halay çekti.