Torbalı Belediyesi ilçede bisikletle ulaşımı yaygınlaştırmak için çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin düz ovada kurulduğunu, her noktaya bisikletle ulaşmanın mümkün olabileceğini belirterek, "Yollar bisiklet sürücülerinin güvenliğini, rahat ulaşımını sağlayacak biçimde düzenlenecek. Bisiklet sürücülerine özel yeni yollar yapılacak. Bisiklet sadece bir spor aracı olmaktan çıkıp, kitle ulaşımında yaygın biçimde kullanımı teşvik edilecek. Bisiklet parkları kurulacak" dedi.

İlk çalışmalara başlandı

İlçe merkezinde her noktaya bisikletle ulaşımı amaçlayan çalışmalara Haluk Alpsu Bulvarı'nda başlandı. Burada 4 metre genişliğinde yürüyüş yolu, iki metre genişliğinde ise bisiklet yolu yapılıyor. Ayrıca Torbalı Caddesi'ni Sadık İleri Bulvarı'na bağlayan Abdülhamit Bulvarı'nda da çalışma başlatıldı. Kondisyon aletleri konan 350 metrelik yol yine tartan pist olacak ve vatandaşlar rahatlıkla spor yapabilecek. Projenin ilk etabı 1.550 metreden oluşuyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan bisiklet istendi

Sağlık Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen 'Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik' projesine dahil olan Torbalı Belediyesi, bakanlıktan 200 adet bisiklet talebinde bulundu. Bisikletlerden vatandaşların kiralama yöntemiyle yararlanması amaçlanıyor. Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi uluslararası teşkilatlarda bisiklet kullanımını teşvik eden projelere destek sağlıyor.