İlçede üretim yapan 800 dolayındaki fabrikaya yakın sürede 70 sanayi kuruluşunun daha ekleneceğini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, havzadaki mevcut tarımsal potansiyeli, toprağı, suyu doğal yaşamı korurken, sanayininde bu değerler üzerinden gelişmesine hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

Başkan Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Yanıbaşımızda önemli teşvikler sağlayan Manisa faktörü olmasına rağmen, Torbalı'ya yatırımcıların gösterdiği ilgi bizi mutlu ediyor. Belediye olarak gerek bürokraside sağlanan pozitif yaklaşım, gerekse altyapı ve girişimcilerimizle ile kurduğumuz ikili ilişkilerin geri dönüşü olduğunu görüyoruz. İlçemizdeki fabrikalarda halen 50 binin üzerinde çalışanımız bulunuyor. Bu sayının yeni fabrikaların devreye girmesiyle daha da artacak.'

Yeni sanayi alanları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 'sanayi alanı' ilan edilen Yazıbaşı, Pancar ve Subaşı'nda yeni tesislerin hizmete gireceğini, mevcutların ise kapasitelerini artıracağını vurgulayan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 'Torbalı'da sanayinin büyümesinin önündeki en büyük engel olan imar sorunu çözülme sürecine girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 'sanayi alanı' ilan edilen Yazıbaşı, Pancar ve Subaşı bölgelerinde yatırımcı artık daha rahat.100 binlik imar planı hazırlanıyor. Bu 15 yıldır çözüm bekleyen önemli bir sorundu. Bazı itirazlar var, onlar da giderildiğinde yeni yatırımcılar bekliyoruz' dedi.