Kazaya karışan diğer araç sürücüsünün arkadaşları tarafından sopa ve joplarla dövülen muhabirlerden 2'si, kimliği belirlenemeyen bir kişinin tabancasından çıkan kurşunla vurularak yaralandı. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

İzmir'de magazin muhabiri olarak görev yapan Habertürk Gazetesi muhabiri Yunus Emre Çınar, Yenigün Gazetesi muhabiri Aydın Çetinkaya ve Diva Dergisi muhabiri Barış Can Şahintaş, işlerini bitirdikten sonra saat 00.30 sıralarında evlerine gitmek için yola çıktı. Farklı kurumlarda çalışan arkadaşlarını evlerine bırakan Habertürk Muhabiri Yunus Emre Çınar'ın kullandığı 34 AV 1491 plakalı otomobil, Şair Eşref Bulvarı Montrö Meydanı'nda maddi hasarlı kazaya karıştı. Araç, Abdülrezzak A.'nın kullandığı 45 KD 340 plakalı jiple çarpıştı.

Kazanın ardından cipteki iki kişi ile muhabir tartışmaya başladı. İddiaya göre bu sırada Abdülrezzak A., telefonla arkadaşlarını arayarak kaza yaptığı yere gelmelerini istedi. Kısa süre sonra başka bir araçla olay yerine gelen 4 arkadaşı ile birlikte Abdülrezzak A., araçlarından aldıkları sopa ve joplarla magazin muhabirlerine saldırdı. Yaşanan arbede sırasında olay yerinde bulunan 2 trafik polisinin kavgayı ayırma çabası da yetersiz kaldı. Bu sırada kimliği belirlenemeyen bir kişi silah kullandı. Üç el ateş eden silahlı saldırganın tabancasından çıkan kurşunlardan biri Habertürk muhabiri Yunus Emre Çınar'ın sol bacağına isabet etti. Kurşunlardan biri de muhabirlerden Aydın Çetinkaya'nın sol bacağını sıyırdı. Muhabirleri sopa ve tekmelerle dövdükten sonra silahla vuran saldırganlar, daha sonra geldikleri araçla olay yerinden kaçtı.

Yaralanan muhabirler için ambulans istendi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 ekipleri, sol bacağına kurşun isabet eden, sağ elinin parmakları kırılan ve yüzüne darbe alan Yunus Emre Çınar'ı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Aydın Çetinkaya'yı da Alsancak Devlet Hastanesi'ne götürdü. Jop ve sopalarla darp edilen muhabir Barış Can Şahintaş da Kantar Polis Merkezi'ne götürülerek ifadesine başvuruldu. Tedavilerinin ardından taburcu edilen Çınar ve Çetinkaya, Cinayet Büro Amirliği'ne giderek ifade verdi. Yaşadığı dehşeti meslektaşlarına anlatan Yunus Emre Çınar, "Montrö kavşağında sağdan gelen araç bize çarptı. Olaydan kısa süre sonra trafik ekipleri geldi. Ekipler işlem yaparken, diğer aracın sürücüsü yanımdaki arkadaşımın otomobili kullandığını iddia ederek konuşmalarını sertleştirdi. Başka arkadaşlarını çağırdı ve ortalık bir anda kalabalıktaştı, arbede çıktı. Jop çıkardılar. Daha sonra silah çıktı ve 3-4 metre yakınımdan bacaklarıma sıktılar. Daha sonra polis, sürücü olan şahısı aldı" dedi. Aydın Çetinkaya da, "Beni eve bırakacaklardı, kaza yaptık. Arabadan indik, trafik polisleri ehliyet ruhsat sordu. Her şey yolunda gidiyordu. Aniden karşı tarafın arkadaşı olan 5 kişi geldi. Sonra kazaya karışan diğer tarafın yakınları gelerek jop ve sopalarla bizi darp ettiler. Yerde tekmelediler, silah sıktılar. Ben ve arkadaşım Yunus Emre yaralandı" dedi.


JİP SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

Üç muhabirin sopa, jop ve tabancayla vurularak yaralandığı olayın ardından jip sürücüsü Abdürrezzak A. gözaltına alındı. Şüpheli A., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Olayla ilgili diğer zanlıların arandığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Öte yandan gözaltına alınan Abdürrezzak A.'nın 21 Temmuz 2011 günü İzmir Adliyesi önünde aralarında husumet bulunan Diyarbakırlı ve Mardinli oldukları öğrenilen iki grup arasında çıkan silahlı çatışmanın ardından gözaltına alındığı ortaya çıktı. İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda işporta tezgahı açma konusunda çıkan kavgada taraflardan 2 kişinin yanı sıra taksi bekleyen bir müteahhit de yaralanmıştı.