Olay, 29 Kasım 2009 tarihinde Konak ile Bayraklı İlçesi'nde meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Kadifekale ve Bayraklı'da son günlerde terör örgütü PKK lehine düzenlenen korsan gösterilerle ilgili başlattığı soruşturmada, eylemleri organize eden kişileri tespit etti. Ekipler, PKK lehine korsan gösteri yapıp, belediye otobüsü ile Kadifekale polis karakoluna molotof kokteyli atan, Türk bayrağını yakan ve Atatürk'e hakaret eden 5'i üniversite öğrencisi 14 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen bu kişilerden 11'i tutuklanırken, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Terör örgütüne üye olma', 'Kamu kuruluşlarına zarar verme', 'Atatürk'e hakaret etme' ve 'Türk bayrağını yakma' suçlarından dava açıldı. Yargılama aşamasında 4 sanık daha tahliye edildi.

Bugün yapılan son duruşmaya tutuklu sanıklar Turan Kaygısız, Eyyüp Aygen, Ferhat Gökmen, Mahsum Tunç, Necdet Yıldırım, Musa Demirhan ve Erdi Açıkalın ile tutuksuz yargılanan sanıkların bir bölümü katıldı. Mahkeme başkanı sanıklara 'Son sözlerini' sordu. Hakim Cahit Kargılı, "Bir kısım sanığın, Türkçe olmayan bir dilde cevap verdiklerini ve ne dediklerinin anlaşılmadığını" zapta geçirdi. Sanık Musa Demirhan, "Kürtçe savunma ile ilgili Meclis'te düzenleme vardır. Bu da göz önüne alınarak bize tercüman atanırsa, esas hakkındaki savunmamı yaparım"dedi. Sanık Eyyüp Aygen de, "Kürtçe tercüman gelirse beyanda bulunacağım, başka bir diyeceğim yoktur" dedi. Sanık avukatları da müvekkilerinin suçsuz olduğunu savunarak, beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, 7'si tutuklu toplam 9 sanığa 'Terör örgütüne üye olmak', 'Molotof kokteyli atmak', 'Atatürk'e hakaret etmek', 'Polise taş atmak' ve 'Türk bayrağını yakmak' suçlarından, ceza verdi. Mahkeme sanıklar Turan Kaygısız'a 35 yıl, Eyyüp Aygen, Masum Tunç, Savaş Uçar, Erdi Açıkalın, Necdet Yıldırım'a 28 yıl, Musa Demirhan, Ferhat Gökmen ve Ali Uzun'a da 20 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip, bugüne kadar yakalanamayan sanık Melike Güner davasını ayırırken, 4 sanığa ceza vermedi. Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti.