Bornova Belediyesi, çevre alanındaki çalışmalarıyla tanınan Gazeteci Mehveş Evin’i “Türkiye’nin Çevre Sorunları ve Medya” konulu söyleşide İzmirlilerle bir araya getirdi. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Uzun yıllardır çevre konusunda haberler yaptığını ve bu alanda farkındalık oluşturmaya çalıştığını söyleyen Evin, çevrenin korunması için çaba sarfedilmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa kıtasının tamamında 12 bin çeşit bitki olduğunu, sadece Türkiye’nin ise tek başına 10 bin bitki çeşidini barındırdığını belirten Evin, “Bu 10 bin çeşit bitkinin üçte biri endemik. Sadece Türkiye’ye has yetişen bitkiler. Türkiye’ye özgü her üç balık türünden ikisi, her 3 kuş türünden biri, bitki çeşitliliğinin yüzde 70’i yokolma tehlikesi altında. Kaynaklar sonsuzmuş gibi yaşamaya devam ettiğimiz sürece, er ya da geç tükenecek ve cezasını çekeceğiz. Şu anda da bunun ilk işaretlerini alıyoruz” dedi.

“Biz medyadan çevre hakkındaki gerçeklerin ne kadarını öğrenebiliyoruz?” sorusunun önemine dikkat çeken Evin, “Medya ülkemizin çevre sorunlarıyla ilgili yeterli duyarlılığı göstermiyor. Ülkemizin pek çok bölgesinde HES’lerden termik santrallere pek çok çevre sorunu yaşanıyor. Çevre üzerine gerçekten hakkıyla haber yapılabilseydi Türkiye çevre sorunları açısından bu noktaya gelmezdi. Medya çevre sorunlarına duyarsız. Bunun değişmesi gerekiyor” dedi.