Özel Kulak Burun Boğaz (EKOL) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Operatör Doktor Mehmet Baz, Türkiye'de bir ilk olacak KBB hastanesinin İzmir, Mavişehir-KİPA kavşağında inşaat çalışmalarına başlandığını hatırlatarak, 2012 yılının Şubat ayında da faaliyete geçirmeyi planladıklarını duyurdu. 5 bin metrekarelik alanda ve 7 kat olarak yapımı tamamlanacak olan EKOL Kulak-Burun-Boğaz Hastanesi'nin 5 ameliyathane ve 50 yatak kapasitesinin bulunacağını kaydeden Opr.Dr. Baz, "15 milyon Türk Lirası'na mal olması bekleniyor. Günde bin hastayı muayene, 80 hastayı da ameliyat edebilecek kapasitesi bulunacak. Yeni kuracağımız hastane ile sadece İzmir değil, tüm Ege Bölgesi ve Türkiye'ye hizmet vereceğiz" diye konuştu.


DAL MERKEZİNDEN HASTANEYE


Özel Ekol Kulak Burun Boğaz Dal Merkezi ile 5 yıldır tüm İzmir ve Ege'ye hizmet verdiklerini belirten Ekol Kulak Burun Boğaz A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Operatör Doktor Mehmet Baz, Türkiye'de göz, kadın doğum hastalıkları gibi birçok alanda bağımsız hastane kurulduğunu belirterek, "Ancak kulak burun boğaz hastanesi yoktu. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı'na müracaat ettik ve değişen yönetmelikle birlikte bu hastaneyi kurma iznini aldık. Baz, çalışmalara 2 ay önce başladık. Hastanede 5 yataklı yoğun bakım ünitesi de yer alacak" dedi.


MEHMET BAZ KİMDİR?


1959 yılında Uşak Eşme'de doğan Mehmet Baz, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1989 yılında Kulak Burun Boğaz ihtisasını tamamladı. İzmir Karşıyaka Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı olarak çalıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği Programını bitiren Baz, Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde master yapmaktadır. Avrupa Fasial Plastik Cerrahi Akademisi üyesi olan Baz, aynı zamanda Türkiye İşitme Cihazları İthalatçıları Derneği Başkanıdır. 1998 yılında Duymer ve Digimer İşitme Merkezleri'ni kuran Baz, Türkiye'nin 14 ilinde kendisine ait olan 19 adet işitme merkezi bulunuyor. Baz, 2007 yılında Ekol Kulak Burun Boğaz Dal Merkezi'ni kurdu. Uzmanlık sonrası Barcelona Üniversitesi'nde Kulak Mikrocerrahisi konusunda eğitim alan Baz, Almanya'da Avrupa İşitme ve Akustik Birliği'nin işitme kayıpları konusundaki çalışmalara katıldı. Avusturya Graz Üniversitesi'nde Endoskopik sinüs cerrahisinin kurucularından Prof. Dr. Stammberg'in yanında endoskopik sinüs cerrahi konusunda eğitim alan Baz, Hollanda Amsterdam Üniversitesi'nde Prof. Dr. Gilbert Trenite yönetiminde estetik burun cerrahisi konusunda çalışmalarda bulundu.