Konak Belediyesi, İzmir’de bir ilki daha yaşama geçirerek, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan konuklara ev sahipliği yapacak. Bu hafta sonu cumartesi ve Pazar günleri  Fuar Atlas Pavyonu’nda; Manisa, Şanlıurfa Erzurum ve Konya illerinin yer aldığı etkinlikte; yöresel  yiyecek, içecek, halk oyunları, gelenek ve göreneklerinin sergileneceği buluşmanın birincisi gerçekleştirilecek.
        
DİNAMİK DEV BİR AİLE OLUŞTURDUK
      
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, ilk buluşmanın Ege, İç, Doğu ve Güney Doğu Anadolu illerini kapsayacağını, buluşmaların önümüzdeki süreçte de diğer illerin katılımıyla devam edeceğini söyledi. Başkan Tartan,  Konak Belediyesi bünyesinde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile sağlıklı iletişim kurulmasını sağlamak amacıyla Türkiye’de ilk kez, STK İletişim Birimi kurulduğunu hatırlattı. Bugüne kadar Sivil Toplum Kuruluşları ile her türlü sorunun çözümünde birlikte hareket edildiğini ifade eden Başkan Tartan,içinde her türlü rengin bulunduğu  dinamik dev bir aile oluşturulduğunu söyledi.
       
Bu dinamikleri sağlıklı olarak işletmek, topluma yararlı hizmetler sunmak için işbirliği ve sağlıklı iletişimin şart olduğunu dile getiren Başkan Tartan,” Sivil Toplum Kuruluşlarının emrindeyiz. Belediye gücü ile STK’ların gücünü birleştirdik. Kentlerin kalkınmasında çağdaş hizmetlerin üretilmesinde STK ile yerel yönetimlerin sıkı işbirliğinin büyük rolü vardır” dedi.
          
HER İLDEN BİR ‘MERHABA’
       
22 Aralık cumartesi günü saat 11.00’de  yöresel sunumlar ile başlayacak olan etkinlik Konya yöresinden Kaşık Oyunları gösterisiyle renklenecek. Urfa ve Erzurum yöresi halk oyunları ekiplerinin bölgelerinden çeşitli örnekler verecekleri buluşmaya Manisa Mehteran gösterisi damgasını vuracak. Her ilden bir konuşmacının ‘Merhaba’ diyeceği sunumların ardından Atlas Pavyonu’ndaki sergi alanı ve stantlar ziyarete açılacak. İlerleyen saatlerde Konya yöresi Semazen grubu etkinliği renklendirecek, Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ise, Seher Dilmaç yönetiminde mini bir konser verecek.
        
İKRAM EKİBİNDEN İZMİR LOKMASI

       
Bu arada Konak Belediyesi ikram ekipleri tüm ziyaretçilere pilav ve ayran eşliğinde İzmir lokması ikram edecek. Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı katkılarıyla,  Erzurum’dan gelen Murat Yıldız ve arkadaşları Erzurum türkülerinden oluşan konserde hemşehrilerine seslenecek. Konak Belediyesi Anadolu’dan dans eden kuklalar gösterisiyle mozaik içinde yer alacak. Manisa yöresinin sevilen sanataçısı Sami Dinç de İzmirliler için Ege şarkıları okuyacak. Manisa Kula yöresinden konuk olarak gelen Yaren ekibi halk oyunları gösterisi şenliğin sürprizi olacak. Öte yandan İzmir’de yaşayan Erzurumluların kulaklarının pası silinecek. Erzurum’dan gelen sanatçılar İbrahim Güzelses, Ercan Çakıllı ve Mahmut Arı bölgenin en sevilen türkülerini seslendirecek. Buluşmanın ilk günü ŞanlıUrfa Siye-biye sıra gecesiyle son bulacak.
         
DÖRT KENTE ÖZGÜ TASARIM ŞOV
         
Türkiye’nin renkleri, Konak Buluşmasının ikinci gününde ise halk oyunları ekipleri gösterileriyle sahne alacak. Konak Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun dört yöreye özgü gösterilerinin ardından, sırasıyla; Manisa Kula Yaren ekibi ve Şanlıurfa Belediyesi Halk Oyunları ekibi yörelerinden ezgileri İzmir’e taşıyacak. Dünyaca ünlü saç tasarım ustası Harun Cici dört kentimize özgü tasarımları ile yine ardından çok konuşulacak bir gösteri sunacak. Şanlıurfa Siye-biye sıra gecesi bu kez akşam saatlerinde gerçekleştirilecek, ardından Erzurum yöresi Bar ekibi halk oyunları ekibi gösterisini sunacak. Bir dönem okuduğu türküleri dillerden düşmeyen sanatçı Rıza Konyalı, doğup büyüdüğü kent olan Konya yöresinden yine bildik türkülerini İzmirliler için seslendirecek. Erzurum yöresinden Semra Algül de İzmir’de yaşayıp Erzurum hasreti çekenlere türküleriyle yoldaş olacak. Etkinlikte çocuklar da unutulmadı. Minikler iki gün boyunca ücretsiz yüzlerini boyatacak ve balon şişirecek. Sokak Sanatları Atölyesi de iki gün sürecek olan etkinlikte canlı heykel performansı sergileyecek.