Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, geçen yıl Konak ilçesinde bulunan bir ATM cihazına taktıkları kopyalama aparatını söktükleri esnada yakalanan ve sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanan iki kişinin bağlantılı olduğu şahıslarla ilgili soruşturmayı derinleştirdi. Tutuklananların, V.A. ve S.K. isimli iki şahıs ile irtibatlı oldukları tespit edildi. Kamera kayıtlarından da V.A., S.K., M.U.Ş., S.D. ve H.U.Y. isimli beş şüphelinin, Bornova ve Bayraklı ilçelerinde bulunan banka ATM’lerine kopyalama aparatı takarak, yaptıkları sahte kartlarla vatandaşların hesaplarını boşaltıkları saptandı. Şüphelilerin 2014 yılının son aylarından günümüze kadar İzmir dahilinde üç bankanın toplam 14 ATM’sinde kart kopyalama olaylarının failleri olduğu belirlendi. ATM önlerinde tedbir alan ekipler, 7 Nisan 2015 akşamı Buca ilçesinde taktıkları aparatı sökmeye gelen şüphelilerden S.D. ve M.H.'yi suçüstü yakalandı. Diğer şüpheliler V.A., M.U.Ş. ve H.Y. de eşzamanlı operasyonla gözaltına alındı. S.K.’nin Bursa’da, H.U.Y.’nin ise Ankara’da benzer suçlardan cezaevinde bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 10 parça kopyalama aparatı, 1 adet kopya kart üretme cihazı, 25 adet kart, çok sayıda kopyalama aparatı yapım malzemesi, 3 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet tablet bilgisayar, 6 adet cep telefonu, 2 adet sahte nüfus cüzdanı ve 1 adet sahte sürücü belgesi ele geçirildi.

İL İL DOLANDIRMIŞLAR

Zanlıların aynı suçlardan çok sayıda kaydı olduğu, S.D. isimli şüphelinin 10 suçtan arandığı ve İstanbul, Bursa, Ankara, Antalya, Denizli, Aydın gibi illeri dolaşarak çok sayıda kart kopyalama olayına karıştığı, ardından İzmir’e geldiği tespit edildi. Yakalanmamak için sahte kimlikler kullandıkları, günlük kiralık evler tutarak sık sık yer değiştirdikleri ve ilk tespitlere göre 100’ün üzerinde vatandaşın kartını kopyalayarak, sahte kartlarla 65 bin lira civarında para çektikleri tespit edildi.

Zanlılardan H.Y., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. V.A., S.D., M.H. ve M.U.Ş. ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.