Nihal Işık- İzmir Büyükşehir Belediyesi tutuklu yakınlarının 12 hafta boyunca her cumartesi günü yaptığı eylemler 3 Nisan duruşma gününe kadar devam etmişti. Dün de 7. İzmir Kitap Fuarı içinde kurulan  İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın kitaplarının imzalandığı demir parmaklıklara yürüyen tutuklu yakınları, İzmirlilerin alkışları ile karşılandı.

Yargılanan İzmir'di


İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Buca Cezaevi'nde yatan tutukluları ziyaret ettiğini, hepsinden selam getirdiğini, morallerinin çok iyi olduğunu söyledi. Yüksel, "10 gün süren duruşmada iliklerimize kadar hissettik ki, yargılanan İzmir'di. İzmir'de çalma, çırpma yok. Yakınını zengin etme yok. Örgüt, çete, kamu zararı yok. Bizim arkadaşlarımız dağıttılan süt kadar temiz" dedi.

Gün, birlik olma günü

Tutuklu yakınları platform sözcüsü Kaner Kırmızı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonun sürecinin benzeri görülmemiş bir şekilde devam ettiğini belirtti. Duruşma sonrası iki arkadaşlarının tahliye sevincini yaşayamadıklarını, tüm arkadaşlarının içeriden çıktıkları zaman sevinç yaşayabileceklerini söyleyen Kırmızı, "Yakınlarımız yalnız değil. Yaptığımız 12 cumartesi eylemi ile onlara motive sağladık. İddianame açıklandığında gördük ki içi boştu, asılsızdı. Bu durumun gerçekliğini 3 Nisan günü Adliye önüne toplanan kalabalık gösterdi. İzmir halkı masa başında oturup, plan yapmaya gelecek bir halk değildir" dedi. Kırmızı sözlerine şöyle devam etti: "İzmir'de sadece dayanışma ve sosyal belediyecilik anlayışı var. Yıllar geçtikten sonra tarih bu haksızlığı bir ibret belgesi olarak gösterecek. Gün; safları sıkılaştırma, toplumsal muhalefeti örgütleme, küçük hesapları bırakma, oturulan koltukları koruma günü değildir. Gün, hep birlikte biz olma günüdür."