Mehmet Akif Çakmak- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonlar sonucu tutuklananlar için, yakınları 9. kez Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

Tutuklu yakınları, tüm enerjileri ile 3 Nisan'da Bayraklı Adliyesi'nde yapılacak olan duruşmaya odaklandıklarını ve haksızlığa hayır diyen herkesi Bayraklı Adliyesi'ne beklediklerini belirttiler.


Kıldan tüyden gerekçeleri var


Hazırlanan iddianamenin hiçbir satırında örgüt, çete lideri olarak gösterilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve yaklaşık 130 belediye çalışanın rüşvet, kişisel menfaat ilişkisine rastlanmadığını dile getiren tutuklu yakınları, hiçbir maddi temele dayanmayan gerekçelerle Aziz Kocaoğlu ve mesai arkadaşlarının suçlandığını ifade ettiler. Aziz Kocaoğlu ve mesai arkadaşlarını suçlayanların adaletsizlik yaptığını dile getiren tutuklu yakınları, kendilerine çifte standart uygulandığını belirttiler. Tutuklu yakınları adına konuşan ve herkesi 3 Nisan'da Bayraklı Adliyesi'ne beklediklerini söyleyen Kaner Kırmızı, "Dava mutlaka özel yetkili savcı ve mahkemelerin alanından çıkarılmalıdır. İzmir'de kimin hesabı varsa mertçe ortaya koymasını bekliyoruz. Tüm gücümüzü, enerjimizi bir araya getirip 3 Nisan'da Bayraklı Adliyesi önünde olacağız. Kıldan tüyden gerekçelerle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ve mesai arkadaşlarını örgüt ve çete kurmakla, kamuyu zarara uğratmakla suçlayamazsınız. Bu arkadaşlarımız örgüt, çete kurmuşsa İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borç içinde olması gerekmez mi? Yıl sonuna kadar bütün borçlarını ödemeyi öngören ve bunu kamuoyuna açıklayan bir Belediye Başkanı var" dedi.

Ankaralılar: İktidar Ankara'ya baksın


Tutuklu yakınlarına destek için Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncuları da İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne gelirken Ekin Tiyatrosu adına söz alan Faruk Güvenç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan hukuksuzluğa dur demek için buraya geldiklerini dile getirdi. İktidarın İzmir'i ele geçirmeye çalıştığını söyleyen Güvenç, "Eğer bir yolsuzluk arıyorlarsa Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne baksınlar" şeklinde konuştu.