CHP Çiğli İlçe Gençlik Kolları tarafından, yoğun katılımla yapılan yürüyüşe CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, CHP İlçe Başkanı Nihat Gültekin, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. CHP Çiğli İlçe binası önünden başlayan yürüyüş Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüş boyunca Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın posterleri, meşaleler eşliğinde taşındı. Burada düzenlenen törende Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ile Hüseyin İnan’ın idam edilişleri tiyatro oyunuyla sahnelendi. Sahnelenen darağacında idam ediliş sahnesi ve Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının söylediği son sözler izleyenleri gözyaşlarına boğdu. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıyla ilgili kısa filmin ardından CHP Gençlik kolları üyeleri türküleriyle izleyenlere seslendirdiler.
 
Törende konuşmasına şiirle başlayan Milletvekili Mustafa Moroğlu, 6 Mayıs’ın Deniz Gezmiş mücadelesinin anlamlı günü olduğunu belirterek, bu mücadeleye herkesin ortak olması gerektiğini söyledi.

Başkan Metin Solak da şöyle konuştu; “Bu insanların ismi ne kadar büyük ki hala bazı kesimler Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının isimlerinden korkuyor ve susturmak için çalışıyor. Sizler de ne kadar büyüksünüz ki bu insanlara sahip çıkıyorsunuz.  Bu insanlar, kimseyi öldürmediler, kimsenin canını almadılar, kimseye hakaret etmediler, kimseyi ötekileştirmediler. Bu anlamlı günde hepsini sevgi ve saygıyla anıyoruz.”