Konak Vapur İskelesi önündeki vatandaşlar dün saat 22.00 sıralarında, denizde bir erkek cesedini fark etti. Vatandaşlar durumu polise bildirdi. Deniz polisi tarafından sudan bota alınan ceset, Pasaport İskelesi'nden kıyıya çıkartıldı.

3 HAFTADIR KAYIP ÜNİVERSİTELİ

Yapılan araştırma sonucu cesedin, geçen 13 Şubat'tan beri kayıp olan üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Ramazan Salık'a ait olduğu ortaya çıktı. Salık'ın yakınlarına haber verildi. Ölüm haberini alan akrabaları iskeleye geldi, gözyaşlarını tutamadı. Nöbetçi savcının incelemesinin ardından vücudunda kesici ve delici herhangi bir yaraya rastlanmayan ve 15 gün önce öldüğü sanılan Salık'ın cesedi, İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı, kesin ölüm nedeninin otopsi sonucu ortaya çıkacağı belirtildi.

'ARKADAŞIMA GİDİYORUM' DEDİ, GERİ DÖNMEDİ


6 çocuklu bir ailenin 5'inci çocuğu olan Ramazan Salık'ın, Kars'taki Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Yaklaşık 1 ay önce okulunun tatile girdiğini söyleyerek İzmir'in Kadifekale semtinde oturan ailesinin yanına geldiği belirtilen Salık'ın "Eşrefpaşa Semti'nde oturan bir arkadaşımın yanına gidiyorum, döneceğim" diyerek evden ayrıldığı, o günden beri kendisine ulaşılamadığı bildirildi. Çocuğunun ölüm haberiyle sarsılan  baba Ali Çalık, "Arkadaşımın yanına gidiyorum' dedi ancak bir daha geri dönmedi. Kadifekale Polis Merkezi'ne giderek kayıp başvurusunda bulunduk. Akşam saatlerinde polis aradı. Geldiğimizde oğlumun öldüğünü öğrendik" dedi.

İngilizce, Süryanice, Farsça, Kürtçe ve Zazaca bildiği belirtilen Salık'ın, yüzme ve dalış sporlarına karşı da ilgisinin bulunduğu öğrenildi.