TAV ile Mastercard arasında 2 yıl önce uygulamaya konan Confort Lounge uygulaması İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda da başladı. Uygulamayla ilgili bilgi veren TAV İşletme Hizmetleri Genel Müdürü Ali Bora İşbulan, yolcu yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmak için yola çıktıklarını söyledi. Bu çerçevede 2 yıl önce Mastercard ile birlikte fark yaratmak için projeler ürettiklerinin altını çizen İşbulan, "İzmir'de de Mastercard kullanıcılarına yüzde 60'a varan indirimlerin sunulduğu Conford Lounge'u yaklaşık 2 ay önce hizmete soktuk. Burada Mastercard sahipleri ister yemeklerini yiyip dinlenebilir, isterlerse duşlarını alıp playstation oynayabilir. Ayrıca aileler çocuklarını görevlilerin olduğu oyun alanlarına bırakabilecek" dedi.

ALMANYA DA ÖZENDİ

İzmir'deki salonun 550 metrekarelik alana sahip olduğunu aktaran İşbulan, "Salonda aynı anda 90 kişiyi ağırlayabiliyoruz. Gün boyunca olan sirkülasyon sonucu ağırladığımız kişi sayısı 150'yi buluyor" diye konuştu. Geçen yıl Türkiye çapındaki 24 salonda 2 milyon 800 bin yolcuyu konuk ettiklerini vurgulayan İşbulan, "İzmir'deki bu yerimiz de açılan 25'inci salonumuz oldu. Yine Bodrum'da 15 Temmuz'da iç hatlar comfort lounge'yi hayata geçirdik. Lounge tarzımız ülke sınırlarını da aştı. Önümüzdeki aylarda Almanya'da Stuttgart, Münih ve Frankfurt'ta da 3 adet confort lounge'ı hizmete sokacağız" dedi.

İÇERDE 45, DIŞARDA 90

Yolcuların iç hatlarda bekleme süresinin yaklaşık 45 dakika olduğunu da kaydeden İşbulan, “Bu sürede kurabiye, çerez, içecek gibi şeyler tüketiliyor. Dış hatlarda ise bekleme süresi 90 dakikaya kadar çıkabiliyor. Bu kadar uzun bekleme sürelerinde duş alanlarından tutun da çocuğunuzu bir yere bırakıp gazete, dergi okumaya kadar çeşitli talepler olabiliyor. Bunları da göz önünde tuttuk" diye konuştu.

800 MİLYONLUK BİLET

Mastercard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney ise tatile giderken insanların yanına almayı unutmadığı tek şeyin kredi kartı olduğunu söyledi. Mastercard'ın da seyahatler açısından önem taşıdığını vurgulayan Güney, "Havalimanlarında beklemek keyifli değildir, ama böyle salonlar beklemeyi keyifli kılıyor. Haziran ayında 800 milyon liralık kart harcamasıyla uçak biletleri satın alındı. O nedenle bu tür tesislerin artması da önemli. Mastercard sahipleri yüzde 60'a varan indirimlerle bu hizmetlerimizden faydalanabilecek" dedi.