Gülçin Karaegemen- Gürçeşme Çaldıran Mahallesi'nde oturan Yılmaz ailesi, Uçan Yol projesinin viyadük ayağı çalışmaları nedeniyle evlerine giremiyor. Yılmaz ailesinin 45 yıldır oturduğu apartman Uçan Yol şantiyesinin içinde kalırken, inşaatta yaşanan göçüklerin evlerini tehdit etmesi sebebiyle 10 nüfuslu aile, akrabalarının yanına sığındı. Apartmanlarında oluşan çatlaklar nedeniyle evlerine giremediklerini söyleyen Elmas Yılmaz, çökme korkusu ile bir aydır evlerine giremediklerini söyledi.

Apartmanlarına giremiyorlar

Evlerinin giriş yolu olmadığını ve şantiye alanında bulunan evlerine girmekte zorlandıklarını belirten Yılmaz, yol çalışmaları başladıktan sonra inşaatta iki kez göçük oluştuğunu ve bu sebeple merdivenlerinin çöktüğünü anlattı. Merdivenlerin göçtüğü gece deprem oluyor sandıklarını ve korkuyla dışarıya fırladıklarını ifade eden Yılmaz, "O geceden sonra korkudan eve giremiyoruz. Ev sürekli sallanıyor. Apartmanı boşaltmak zorunda kaldık. Üniversite öğrencisi olan kızım Bornova'da bir yakınımızın evinde kalıyor, eşim ve ben Menderes'te kalıyoruz. Diğer akrabalarımız ise Bozyaka'da kalıyor. Evimin her yerinde çatlaklar oluştu. Apartmanımızın bir an önce istimlak edilmesini istiyoruz" dedi.

'Yağmur yağmasından korkuyoruz'


Göçmenin olduğu geceden sonra evin kaymasını önlemek amacıyla evin yanına perde duvar örüldüğünü belirten Yılmaz, evlerinin yanında bulunan diğer apartmanı Karayolları'nın aldığını, Karayolları'na gittiklerinde ise, "Bize dokunan yerleri biz aldık. Bundan sonrası belediyeye ait" diye karşılık aldıklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine şu an bir çözüm yolu bulmadığından yakınan Yılmaz, "Cuma günü belediyeye gidip zor durumda olduğumuzu anlatan bir dilekçe verdik. Dilekçenin cevabının ise 10 gün sonra geleceğini söylüyorlar. Bu süre zarfında biz ne yapacağız? Bir yağmur yağsa hemen evimiz çöker. Burası eğimli bir yer, altındaki toprak kayacaktır. Belediyeden cevap gelene kadar umarım evimiz yıkılmaz" diye konuştu.

'Ortada kaldık'


Can güvenliklerinin olmadığını ve bir an önce bir çözüm yolu beklediklerini belirten Yılmaz, "Tapulu evimizde kalamıyoruz. Sokakta kaldık. Çamaşır yıkayamıyoruz, çocuğumuzla ilgilenemiyoruz. Başkasının evinde ne kadar kalabiliriz? Ortada kaldık, ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.