Bornova Belediyesi, meslek edindirme kurslarına bilgisayarlı muhasebe kursunu da ekliyor. İlk etapta 40 kişiye bilgisayarlı muhasebe dersleri verilecek. Başvurular, 30 Nisan pazartesi günü mesai bitimine kadar alınacak. Dersler ise, 2 Mayıs Çarşamba günü başlayacak.
90 saat bilgisayarlı muhasebe eğitimi verilecek kurslara katılanlar toplam bir ay eğitim alacak. Hafta içi her gün 20 kişilik sınıflarda iki grup halinde dersler olacak. Bir grup sabah 09.00-13.00 arası, diğer grup ise; 14.00-18.00 saatleri arasında eğitim alacak. Kurslar 4 Haziran 2012'de sona erecek. Ücretsiz olan bilgisayarlı muhasebe kursuna katılmak isteyenler Bornova Belediyesi Engelliler Merkezi'ne bir fotoğraf ve nüfus cüzdanlarıyla başvurabilecek.

İmkanları çerçevesinde işsizliğin azaltılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "İş Geliştirme Merkezi projemizi de bu anlayışla hazırladık. Girişimcilere iş kurmaları için altyapı desteği sunacağız. Meslek edindirme kurslarımızla da yurttaşlarımızın iş bulmalarını kolaylaştırmak için devreye giriyoruz. Bilgi ile donanmalarını sağlıyoruz. Bornova Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Meslek ve hobi kurslarımızla da vatandaşlarımızı sosyal ve ekonomik hayata kazandırıyoruz. Günümüzde geçerli mesleklerden olan bilgisayarlı muhasebecilik kursunu açarak yurttaşlarımızı iş hayatına kazandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.