Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, ALBEM’in kısa sürede eğitimde yakaladığı başarının örnek olduğunu söyleyerek gelecek yıl ALBEM’in kapasitesinin arttırarak Yeni Şakran’da da eğitime başlayacağını açıkladı.

ALBEM’DE SINAV HEYECANI YAŞANDI

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’un 2012 yılında hizmete açtığı ALBEM, 2014-2015 Eğitim Öğretim döneminin hazırlıklarına başladı. ALBEM’in 2014-2015 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında öğrenci seçme sınavı yapıldı. ALBEM’de kaliteli ve ücretsiz eğitim hakkı kazanmak isteyen yaklaşık bin öğrenci üç ayrı oturumda gerçekleştirilen sınavda ter döktü.


ÖĞRENCİLER ÖN KAYIT VE EĞİTİM HAKKI KAZANACAK


ALBEM’in seçme sınavına ilçe genelinde eğitim öğretim gören 6., 7., 9., 10. ve 11. sınıf öğrencileri katıldı. Sınava giren öğrenciler 2014-2015 öğretim yılı için ön kayıt hakkı kazanırken sınavda başarılı olan öğrenciler de ALBEM’de eğitim hakkı kazanacak.


BAŞARIYI GETİREN BİR EĞİTİM MODELİ

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, ALBEM’e kapasitesinin çok üzerinde bir talep olduğunu belirterek gelecek yıl bu kapasitenin arttıracaklarını kaydetti. Başkan Oğuz, Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde hayata geçirdikleri eğitim modelinin bir çok Belediyeye örnek olduğunu söyleyerek; “Eğitim giderek aileler için maliyeti artan bir sektör. Çocuklarımız ne yazık ki eğitimde fırsat eşitliğine sahip olamıyor. Biz bunu görerek, iki yıl önce Halk Eğitim Merkezimizle işbirliğinde Gençlik ve Eğitim Merkezimizi kurduk. Çok yoğun ilgi var. Bu yoğun ilgiye cevap vermeye çalışıyoruz. Aliağa’da Dershanelere gitme olanağı olmayan öğrencilerimiz için başarıyı getiren bir model geliştirdik.” Dedi.


YENİ ŞAKRAN MÜJDESİ

ALBEM’in eğitim ağının genişleyeceği müjdesini de veren Başkan Oğuz, “Halen Aliağa merkezde ve Helvacı beldemizde eğitim veriyoruz. Gelecek yıl, bize bağlanan Yeni Şakran’da da bu eğitimlere başlayacağız. Bunun altyapı hazırlıklarını şimdiden yapıyoruz.” Dedi.


EĞİTİM’DE FIRSAT EŞİTLİĞİ ALBEM’DE…

ALBEM, Aliağa Belediyesi ile Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde 2012’de Aliağa Merkezde hizmete girdi. 2013’de ALBEM’in Helvacı beldesi Eğitim merkezi eğitime başladı. Bu dönem 600 öğrenci eğitim görüyor. Kurumda, İlköğretim 2. kademe öğrencilerine; SBS’ye hazırlık ve 5–6–7. Sınıflara destek ayrıca lise öğrencilerine YGS ve LYS’ye hazırlık ve 9–10–11.sınıflara destek eğitimi veriliyor. 15 dersliği bulunan 15 öğretmenin görev aldığı ALBEM Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü hizmet veriyor. Helvacı’daki eğitim merkezinde ise 7. ve 8. sınıf öğrencilerine; Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi ve İngilizce kursları verilerek öğrencilerin sınavlara hazırlanması sağlanıyor.