Bornova Belediyesi, Üçüncü Sanayi Sitesi’nde işyeri bulunan esnafın ruhsat sorununu, hizmeti onların ayağına götürürek çözdü. İşyerlerinden ayrılamadıkları için ruhsat işlemlerini tamamlamakta sıkıntı yaşayan esnafın işini kolaylaştıracak çözüm, ilgili müdürlükleri Üçüncü Sanayi Sitesi Yönetim Binası’na götürerek bulundu. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün açtığı ofiste 10 personel yaklaşık 3 ay boyunca görev yaptı. Belediyede bulunan ilgili evraklar da buraya taşandı. Böylece ruhsat almak isteyenler, bütün işlemleri işyerlerinin yanıbaşındaki bu ofiste kolayca yaptı. 3 aylık süreçte 110 esnaf ruhsat almaya hak kazandı.

Üçüncü Sanayi Sitesi’ndeki 110 esnafın ruhsatı, Site Yönetim Binası’nda düzenlenen törenle verildi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila esnafın ruhsatlarını CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve Üçüncü Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akşakar’la birlikte verdi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, küçük esnafı kalkındırma amaçları doğrultusunda çalışmalar yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Esnafımızın büyümesini işlerinin gelişmesini istiyoruz. Dost Kart projesini de bu amaçla, esnafımızın iş potansiyelini artırmak için hayata geçirmiştik. Ruhsatları da esnafımızın en kolay şekilde alabilmesi için müdürlüklerimizi buraya taşıdık. Alınterleriyle çalışıp, geçimlerini sağlarken aynı zamanda ekonomiyi de ayakta tutan tüm oto tamircilerimize bol kazanç diliyorum” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın göreve geldiği günden bu yana küçük esnafa destek veren bir anlayışı hayata geçirdiğini belirterek, “Bu çalışmadan büyük bir mutluluk duydum. Esnaf istihdam ve kaynak oluşturur. Ülkenin gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlar. Hep birlikte esnafın bu işlevine katkı koymak gerekiyor. Başkan Atila da bunu çok iyi yapıyor” dedi. TBMM’de esnafla ilgili yasal düzenleme yapılırken ona yük değil teşvik getiren anlayışın hakim olması gerektiğini de dile getiren Susam, “Başkan Atila’nın esnaftan yana tavrı yaşanan sorunların çözülmesi konusunda bize umut veriyor” dedi.

Üçüncü Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akşakar da ruhsat hizmeti nedeniyle esnafın büyük bir yükten kurtulduğunu belirterek, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti.