3 gün sürecek etkinliklerde Karşıyaka Vapur İskelesi yanında kurulacak alanda Uğur Mumcu ve tüm Cumhuriyet Şehitleri anılacak. Görsel materyallerle özel olarak hazırlanacak alan, 22 Ocak’ta ziyarete açılırken, 23 ve 24 Ocak tarihlerinde, saygı geçişi #ugurlarolsun hashtag’i ile sosyal medyaya da taşınacak.

Karşıyaka Belediyesi’nin “Uğur Mumcu ve Tüm Cumhuriyet Şehitlerini Anma” etkinlikleri 22 Ocak Çarşamba günü Karşıyaka Vapur İskelesi yanında kurulacak özel alanda başlayacak. Uğur Mumcu ve farklı tarihlerde uğradıkları saldırılarda yaşamlarını yitiren şehitlerimizin görsellerinden oluşacak platform ve Soğuk Heykel Atölyesi’nin Uğur Mumcu’nun uğradığı saldırıyı temsil eden özel çalışmasının bulunacağı alan 22 Ocak sabahı saat10.00’dan itibaren ziyarete açılacak.

23 Ocak Perşembe günü saat17.00’de Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın #ugurlarolsun hashtag’i ile atacağı twett ile de etkinlik sosyal medyaya taşınacak.

24 Ocak Cuma günü ise, Bostanlı’daki Uğur Mumcu Parkı’nda saat 11.00’de anma töreni düzenlenecek.

“Sesimiz milyonlarca çığlığa ulaşsın”

Tüm Karşıyakalıları ve İzmirlileri 3 gün sürecek etkinlikte Karşıyaka Vapur İskelesi yanındaki özel alana davet eden Belediye Başkanı Cevat Durak, “Cumhuriyetimizin ve kazanımlarının korunması mücadelesinde yaşamını yitiren tüm şehitlerimiz bizler için ölümsüzdür. Onları unutmadık. Unutmayacağız. Ve unutturmayacağız. Karşıyakalıların bu konudaki duyarlılıkları tüm Türkiye’ye örnek olmalıdır. 3 gün boyunca, Cumhuriyet Şehitlerimizin ölümsüzlük ateşini Karşıyaka’dan yakarken, ülkemizin dört bir yanındaki tüm cumhuriyet sevdalılarını da, sosyal medya üzerinden bize destek olmaya çağırıyorum. Gelin, hep birlikte, bir kez daha, gücümüzü gösterelim. Sesimiz milyonlarca çığlığa ulaşsın” çağrısında bulundu.