Esin Gençel- İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı olan Kavacık köyü sakinleri, ek otobüs seferi istiyor. Sadece sabah ve akşam olan otobüs seferlerine bir de öğle seferi isteyen köylüler, özellikle hastane için gittikleri yerlerde uzun saatler kalmaktan şikayetçi olduklarını belirtiyor. Kavacık Köyü Muhtarı Şinasi Köse, köydeki yaşlı insanların hastanelere gittikleri zaman tedavilerinin bitmesine rağmen akşama kadar beklemek zorunda kaldıklarını belirterek, "Mesai günleri 6:30'da Fahrettin Altay'dan hareket edip 7:30'dan Kavacık'tan hareket edip Fahrettin Altay'a dönüş yapar. Bir de akşamları saat 18:00'de Fahrettin Altay'dan Kavacık Köyü'ne gelip ve bir saat sonra 19:00'da tekrar dönüş yapar. Başka vasıtamız yok. Biz ek sefer istiyoruz. Öğlen 1 civarında Fahrettin Altay'dan bir ek seferimiz daha olsa sabah gidip işi olmayanların dönebilmesi için çok iyi olacak. Öğrencilerimiz, çalışanlarımız için çok iyi olacak. Yaşlı insanlarımız hastaneye gidiyor, tedavisi bitiyor akşama kadar orada beklemek zorunda kalıyorlar. Ev yok, kalacak bir yer yok. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ve ESHOT Müdürlüğü'nden bir ek sefer istiyoruz" dedi. Köse, ek sefer için ESHOT Genel Müdürlüğü ile görüştüğünü ancak bir sonuç alamadığını söyledi.


Öğretmenimiz tayinini istedi

5 gün önce köy öğretmenlerinin ulaşım sorunu nedeniyle tayinini istediğini belirten Kavacık Köyü sakini Tülay Dündar, "Bu ulaşım yüzünden köyümüzden göç eden insanlar oldu. Burada bir öğretmenimiz vardı. Çocuğu hasta olduğu için mecburen tayinini istedi. 3 gün önce köyümüzden ayrıldı. Sabah gidip akşam geri dönmek çok güç oldu için dışarılarda rezil oluyorum diye tayinini istedi, gitti. 'Öğlen seferi olsaydı gitmezdim' dedi" diye konuştu.

Bizim için de ek gelir

Dündar, öğlen konulacak ek seferin köydeki kadınlara da ek gelir sağlayacağını söyleyerek, "Öğlen otobüs seferimiz olursa bizim için daha iyi olur. Sabah kalkıp İzmir'de işimi halledip öğlen evime gelebilirim. İzmir'den gelen biri öğlen de dönebilir. Bayanlarımız için pazar açmak istiyoruz. Karabağlar Belediyesi ile çalışmalarımız oldu. Burada kaynak suyumuz olduğu için kaynak suyu satışı yapmak istedik. Damacanasını 1 TL'ye satarak Karşıyaka'da bulunan 3 engelli okulumuza katkı sağlamak istedik. Öğlen seferimiz olursa hem kadınlarımız için gelir olur hem de engellilerimize yardım ederiz. İzmir'den insanlar gelmek istiyorlar ama ulaşımda sıkıntı olduğu için gelemiyorlar. 'Akşama kadar orada ne yapacağız' diyorlar. Otobüsümüz var ama gelen yok. Öğle seferimiz olursa köy ekmeğimizden, organik ürünlerimizden alabilirler. Eğer ek seferimiz olursa kadınlarımız için de gelir kapısı olacak" dedi.

Barınacak yerimiz yok

1989 – 1999 yılları arasında köyde muhtarlık yapan Salih Yalçın ise, ulaşımda güçlük çektiklerini ifade ederek, "Bizim köyümüze sağ olsunlar günde 2 defa otobüs seferi koydular. Ama ulaşımda güçlük çekiyoruz. Sabah gidip akşam geliyoruz. Kış gününde sabah gidiyoruz, dönüşümüz akşam 6. Bizim için çok geç bir saat. Ailecek gidersek barınacağımız bir yer yok. Bir de öğlen seferimiz olsa köye  ekonomik yönden de çok büyük katkısı olur. Çünkü birçok insan Kavacık'ı biliyor. Sabah gelip otobüsle burada alışverişini yapar öğlen geri döner. Köyün gelişimi açısından da öğlen seferi çok önemli" diye konuştu.

Köylülerden Mualla Dündar da aynı konudan şikayetçi olduğunu söyleyerek, "Bizim için de çok iyi olur gelip ürünlerimizden alırlar. Bizim ulaşımımız için de çok iyi olur" dedi.