Mehmet Akif Çakmak- Yerel seçimler öncesinde Ak Parti'nin "35 İzmir 35 İlçe" projesi için harekete geçtiği iddia edilirken, Ulukent Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Uluday) Başkanı Mehmet Yıldız projeyi ilk kendilerinin gündeme getirdiğini ifade ederek, "Bu konuyu ilk gündeme getiren benim, bu fikrimi ilgililere daha önce söylemiştim" dedi. İzmir milletvekillerinin Ulukent'in ilçe olması konusunuda büyük destek verdiğini dile getiren Yıldız, çevrelerinde yer alan ilçelerin Ulukent'in ilçe olmasına karşı olduklarını ifade etti.

400 bin kişiyi kaldıracak bir alan

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Ulukent'in nüfusunun 30 binin çok üzerinde olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, "Harmandalı'nın ve Seyrek'in yanı sıra Tuzçullu ve Süzbeyli köylerini içine alan bir alanda ilçe olmak istiyoruz, Maltepe'de bize bağlanmak istiyor. Tüm kritelerlerimiz tutuyor, en yakın diğer ilçeye 10 kilometre uzaklıkta olacağız. Nüfusumuz 60 bin civarında olacak. Şehir planlamacıları Ulukent bölgemizin 400 bin nüfusu kaldırabilecek yapıda olduğunu söylüyor. Türkiye'de ilçe olacak yerler arasında Ulukent'i 4. sıraya koyamazsınız, ilk 3'e girer" şeklinde konuştu. Son zamanlarda gündeme gelen "35 İzmir 35 İlçe" projesinin fikrinin kendisinden çıktığını dile getiren Yıldız, "Bu konuyu daha önce gündeme getiren benim, Ankara'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin katıldığı bir toplantıda bu konuyu dile getirdim. 35 İzmir'e 35 Proje dediniz, neden 35 İzmir'e 35 İlçe olmasın diye kendilerine söylemiştim" şeklinde konuştu.


Kocaoğlu ile de görüşmek istiyoruz

Çevrelerinde yer alan ilçelerin Ulukent'in ilçe olmasına karşı çıktığını, bunun da gayet doğal olduğunu belirten Mehmet Yıldız, "Ulukent'e yeteri kadar hizmet gelmiyor, birçok konuda yetersiziz. Sosyal hayatımız yok. Menemen ve Çiğli Belediyeleri istemiyor ama biz ilçe olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Ulukent'in nüfusu 2 yıl sonra 5-6 bin artacak" dedi. İzmir milletvekillerinin de kendilerine destek olduğunu belirten Yıldız, "Ak Parti, CHP ve MHP milletvekillerimiz de bize destek veriyor. Yeni gelişen bir yer olarak, ilçe olmaya çok müsaitiz, böyle bir yerde planlı yapılaşmayı yapmak daha kolay. Aziz Kocaoğlu ile de görüşmek istiyoruz, bir türlü bağlantı kuramadık" ifadelerini kullandı.