Geçen 27 Ağustos’ta, Karabağlar’daki General Asım Gümdüz Parkı’nda, akşam saatlerinde 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın nereden geldiği belli olmayan kurşunla hayatını kaybetmesi, kamuoyu tepki gösterdi. Olayın ardından araştırma başlatan İzmir polisinin elindeki tek delil, minik Umut’un vücudundan çıkarılan mermi çekirdeği oldu. Katil zanlısı C.K. (30), Karşıyaka Girne Caddesi’nde silahla yaralama olayına karışınca yakalandı. Uyuşturucu kullanmak, yaralama, hırsızlık suçlarından poliste sekiz kaydı bulunan C.K., aralarında husumet bulunan Ersin Bağcıer’i geçen Eylül ayında tabancayla yaraladı, bir gün sonra da yakalanıp tutuklandı. C.K.’nin olayda kullandığı el yapımı tabancanın, Umut Ceylan’ı öldüren silahla aynı olduğu kriminal incelemede ortaya çıktı.

MÜEBBET İSTENİYOR

Umut Ceylan’ın katil zanlısı olduğu iddiasıyla da tutuklanan C.K., hakkında ilk dava Ersin Bağcıer’i öldürmeye teşebbüs, ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından açıldı. Ersin Bağcıer’in olayını soruşturan Cumhuriyet Savcısı zanlı C.K., hakkında müebbet ve 1 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması için dava açtı. Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya tutuklu yargılanan C.K., katılmazken öldürmeye çalıştığı Ersin Bağcıer ile avukatı Çağlar Sun katıldı. Mahkeme heyeti, sanığın duruşmaya getirilmesi için Buca Kapalı Cezaevi’ne yazı yazdığı, ancak sanığın Umut Ceylan’ın öldürülme olayından dolayı güvenlik gerekçesi nedeniyle Kırıklar F.Tipi Cezaevi’nde olduğundan duruşmaya getirilmediğini zapta geçti.

UYUŞTURUCU KULLANIYOR DİYE UYARDIM

Yapılan ilk duruşmaya katılan mağdur Ersin Bağcıer, “Kendisini daha önce çocukların ve ailelerin de olduğu alanda uyuşturucu içerken gördüm. İçmemesi için uyardım. Aramızda kısa bir ağız münakaşası oldu. Olay günü de aracımla kırmızı ışıkta bekliyordum. Yolun kenarında elinde silahla koşup, dört el ateş etti. Kurşunlardan iki tanesi sırtıma saplandı. Beni öldürmek için ateş açtı. Yaşadığıma şükrediyorum. Adeta insanlıktan çıkmıştı. Kendisinden şikayetçiyim” dedi. Dinlenen tanıklar da kendi canlarını zor kurtardıklarını söyledi. Bağcıer’in avukatı da sanıktan şikayetçi olduklarını, müvekkilinin yaşamasının mucize olduğuna değindi. Mahkeme heyeti, zanlı C.K.’yi bir dahaki duruşmaya getirilmesi için tutuklu olduğu cezaevine yazı yazılmasına karar verip duruşmayı erteledi. Umut Ceylan’ın da katil zanlısı olduğu iddiasıyla tutuklanan C.K., hakkında bu olaydan dolayı henüz dava açılmadı.