Üniversite öğrencilerinin Bornova Belediyesi'ne ait hizmet binaları ve alanların tasarımıyla ilgili olarak ortaya koyduğu projeler, "Bornova İçin Genç Fikirler Sergisi"nde vatandaşların beğenisine sunuldu. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün çeşitli bölümlerinden 474 öğrencinin, 14 alanda çalıştığı projelerin en beğenilenleri Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde sergilenmeye başlandı.  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Orbay ve ilgili bölüm başkanlarıyla birlikte gezdiği sergi büyük beğeni topladı. Açılışa çok sayıda vatandaş, muhtarlar ve meclis üyeleri de katıldı.
 

'Bu projeler bize esin kaynağı olacak'


Bu özel günün anısına tüm öğrencilere ve öğretim üyelerine teşekkür belgesi verilen törende konuşan Başkan Olgun Atila, ortak akıl ilkesi ve üniversitelerle işbirliği çerçevesinde üretilen bu projelerin, kentin geleceğinin tasarlanması yolunda ortaya konan önemli fikirler ve hayaller olduğunu söyledi. Seçilen projeleri özellikle Bornova ve İzmir'in 8500 yıllık tarihine ışık tutan Yeşilova Höyüğü'nde sergilemek istediklerine dikkat çeken Atila, "Bornova'nın geçmişi ile geleceğine dair fikirleri buluşturmak istedik. Bu serginin bir başlangıç olması ve yerel yönetimler ile bilginin üretim merkezi olan üniversitelerimizin iş birliğinin geleneksel hale gelmesini diliyor, ortak projelerde bizlerle birlikte çalışan üniversitelerimize, öğretim görevlilerimize ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 
'Diğer belediyelere de örnek olsun'

Gençlerin kendilerini geliştirmeleri için çok önemli olan bu tür çalışmaların diğer belediyelere de örnek olmasını ve artmasını dileyen Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, "Geleceğin mimarlarına böylesi alanlar üzerinde çalışma ve eserlerini sergileme fırsatı veren Bornova Belediyesi'ni kutluyorum." dedi. Öğrencilere kendilerini gerçek yaşam alanlarında ifade etme şansı veren Bornova Belediyesi'ne teşekkür eden Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, "Burada ortaya konanlar İzmir'in bir emekli kenti olduğunu söyleyenlere en güzel cevap. Bu anlamda sınırlarında üç üniversite bulunan Bornova'nın genç belediye Olgun Atila'nın genç fikirlere sahip çıkması çok önemli" diye konuştu. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Orbay ise Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın kendi okullarından mezun olduğunu hatırlatarak, "Mesleğiyle ilgili böylesi bir çalışmayı hayata geçirmesi hepimizi çok mutlu etti." dedi.